EPL:s bästa spelare

I morgon kväll drar det igång och jag är sugen. Brentford – Arsenal med alla skandinver, dansk tränare och ett Arsenal som skulle kunna bli bättre än åtta med bättre försvar. Köper Aftonbladets Ligabibelbilaga – i ren extas. Blir lite besvikelse eftersom texterna om de 446 spelarna så tydligt har Wikipedia som huvudkälla. Det handlar sällan om kvalité på planen utan mest statistik och anekdoter. Nästan varje spelare karakteriseras av när de kom till klubben och hur många matcher de spelade förra säsongen – exakt den information som står ett par rader ovanför. Denna returinformation blir än grövre vad gäller The Championship.Pressläggning har varit så tidig att de senaste veckornas nyförvärv inte kommit med. Stark känsla av att det är sista gången jag köper guiden.  

Aftonbladet tar ut de 50 bästa spelarna i ligan. Där finns mycket att diskutera – tillexempel att ett par topp 15 namn sitter på bänken i klubblagen. Fyra av de 50 är målvakter. Eduardo Mendy i Chelsea är 46:a, Kasper Schmeichel 40:e, Emerson 37:a, Emiliano Martinez i Aston Villa 26:a och…. eh? 

Förutom att jag inte rankar Martinez topp 10 bland målvakter så saknar jag Alisson. Han får dessutom 5/5 plus på annan plats i tidningen så man glömde väl bara bort honom…

Kunde gnälla över det ifall inte listan var så oseriös även i övrigt. Erik Niva – är han inte kvar på Aftonbladet? Som en av de ledande experterna på engelsk fotboll och dessutom en god stilist: vore det helt fel att låta honom vara med? 

Ligan bästa elva om du frågar mig?

1.De Bruyne

2. Pogba 

3. Alison

4. Kane

5. Salah 

6. Van Dijk

7. Kanté

8. Schmeichel

9. Ederson

10.Fernandes

11. Mahrez


About this entry