Glenn och Gwargis

Jag tänker inte på straffen – den är dömd. Går inte att ändra på. Glenn Nyberg går nog inte heller att ändra på, tyvärr. Jag återvänder till honom. Jag tänker istället på Malmö FF:s fantastiska värvningspolicy. Den berömdes inför matchen och ja; Birmancevic och Colak är oerhört bra. Men Peña, och Gwergis? 

Det krävs mod för att gå in i en närkamp. Saknar man mod så sparkar man istället. En kille som inte tillför något över huvud taget på sina fem minuter mer än en vettlös karatespark och en utvisning. Och en straff och förlorade poäng – hur bra värvning är det?  Hur modig är Peter Gwargis?

Och en exklusiv peruan som visserligen, undantaget tre usla hörnor, såg bra ut men gick sönder efter 25 minuters spel? 

Martin Olsson är en bra värvning. Jag hade velat se honom från början när nu JDT insisterade på en fyrbackslinje. Eric Larsson var än en gång som vänsterback obekväm, klumpig och hade två totalt misslyckade nickar. Och en massa försök till avslut som alla var rätt patetiskt långsamma och omständliga. Grabben har vänstern endast som stödjefot. bonde är mer tvåfotad än Larsson. Nickarna jag tänker på är självfallet självmålet men också en nick i slutet matchen efter frispark då han var helt ensam i bortre delen av straffområdet – borde satt in den framför mål men verkade försöka sätta den i närmsta krysset. Och missade med fyra, fem meter. 

Martin Olsson är erfaren, har en otroligt bra vänster inläggsfot och kan nicka efter typ åtta säsonger i EPL. 

Samtidigt – ifall MFF gör en bra match mot Ludogorets på onsdag är det här glömt!  

Varje domare som låter återfallsförbrytaren Sebastian Eriksson spela en hel halvlek utan gult är inte bra. Rent generellt menar jag det.  Det är inte heller bra att låta Gustav Svensson kasta sig in med sulan mot Colaks skenben och bara vifta spelet vidare. Speciellt med tanke på vad som hände i slutskedet. Det värsta av allt är dock inte alla misstagen utan att varna motståndarens tränare för att han påpekar dina tillkortakommanden som domare. Har du en usel dag som domare bör du tåla att få kritik. Att svara på den kritiken mot din dåliga insats med att varna tyder inte på en väldigt svag och rädd självbild. 

Det krävs mod för att döma och det krävs civilkurage att ta berättigad kritik mot dåliga domslut. Det verkar Glenn Nyberg sakna.  Synd – tror han kunde blivit en bra domare annars. 


About this entry