HIF och Bois

Som en förmatch till säsongens största skånska herrfotbollshändelse (Rangers FC-Malmö FF) möttes de nordvästliga grannarna. HIF vann 2-1 och tog på lördagen steget upp i serieledning efter en inte fullt så enkel seger mot bottenlaget Akropolis. Bois kan återta ledningen idag söndag. 

Det får de gärna göra. Som HIF-are, och MFF-are, välkomnar jag än fler klubbar som inte spelar på Vångavallen. Eller representerar en liten kommun med liten publik och defensiv livsstil. Landskrona är ett gränsfall men där finns både talanger och fotbollskultur. Det tycker jag att Trelleborg till stor del fortfarande saknar.  

HIF och Bois skapar ett större herrfotbollsintresse. Förhoppningsvis gäller det även för damfotboll där de båda klubbarna aldrig tagit sitt ansvar. Mer skånsk elitfotboll skapar ringar av framgång långt ned i seriesystemet, jag på alla fotbollsplaner i distriktet. 

Jag har redan börjat ladda för Bois-Värnamo om en vecka. Där kan de svartvita distansera värsta konkurrenten ytterligare. Troligtvis betyder också förlusten till Blåvitt av bäste mittbacken en positiv nordvästskånsk poängeffekt. Att sedan backen nog mest kommer sitta på IFK:s bänk under hösten är ett annat och väldigt absurt fotbollsfaktum.  Gör han inte det kan HIF värva tillbaka Calle Johansson till vintern. Han behövs verkligen. 


About this entry