Barça 2.0

En uppdatering, den första omfattande sedan 2004 då Laporta blev president, Rijkaard tränare, Ronaldinho köptes. och en liten argentinsk knatte började träna med A-laget.

Startade i går med vad som länge såg ut som en stabil 3-0 seger men alldeles före slutet blev lite krisartad och nervös. Mot Real Soecidad, utan Alexander Isak. 

Det mest chokande är nog de nya byxorna – jag tror allvarligt talat det var därför Messi lämnade för PSG. De ser ut som sådana där clownbyxor som narren hade vid renässansen-hoven. Pajazzo-stilen. Finns säkert en folkloristisk, katalansk förklaring. 

Mer visuellt behagfullt var spelet. Barça och Koeman har inte ändrat något men motståndarna har. Det var inte längre 2000 tillslag utanför straffområdet mot en lågt stående sjubackslinje. Baskerna backade inte hem. Det såg ut som alla de där andra Messilösa matcherna som pågår världen runt men som nu väl blir legio i Ligue 1.

Barça gjorde två nickmål och ett på andravågen. Det känns väldigt nytt. Den från Pep flyktade katalanen Eric Garcia var väldigt bra liksom en annan spelare som kom gratis, holländaren Memphis Depay. Martin Braithwave gjorde två, Frekkie De Jong dominerade mittfältet och kommer växa otroligt den här säsongen. 

Sedan har klubben en massa problem med gammalt dökött. Som Kun Agüero och Cothinio – den senare värvad för över en miljard. Vad ska man göra av dem, kan man återbruka dem på något sätt eller är de bara skrotvärde som gäller? Kan man släppa en miljardspelare gratis så han inte belastar ett från början redan överbelastat, högrött lönekontot? 


About this entry