Nya Barça bekänner inte färg

Oavgjort borta mot Athletic Club är OK. Kunde blivit tre poäng men också noll. Hemmalaget dominerade första halvlek, Neto var osäker, speciellt med fötterna och gjorde flera misstag men spelade upp sig i andra. Braithwaite bredsidade över öppet mål men 1-0 på nick efter hörna var trots allt rättvist. 

Freekie De Jong, Greizmann och Mempis Depay låg bakom kvitteringen och de chanser som kunde gett Barça tre pinnar. Deplay noonade upp en vänster halvvolley i första krysset där den unge nye målvakten i Athletic ska vara glad över att fingertopparna klarade sig.

Kunde blivit noll också efersom Eric Garcia drog ned Williams Jr i friläge med sekunder kvar av tilläggstid. 

18-årige Demir från Rapid Wien fick 25 minuter och jag förstår inte varför. Kändes som en pojke mot män – väldigt konstigt byte av Koeman även om det var rätt att plocka ut Pedrri och Braithwaite. Å andra sidan – tolv namn på bänken av vilka åtta var helt okända för mig.  Så en tunn trupp kommer kännas trådsmal framåt vintern är jag rädd. 

Barça hade 68 % boll, skapade färre chanser och förlorade hörnstatistiken 13-2. Jag kan ändå acceptera 1-1 eftersom Atheltic Clib  är så fsiska och nya, unga Barça förlorade de flesta närkamperna. Men när de varvade mittfältslöpningar i djupeld, med krossbollar så såg de riktigt bra ut. Greizman gick ofta ned och hämtade boll i Messis roll men släppte den betydligt tidigare så motståndarna inte hann gruppera sig. 

Det nya bortastället är samma konfektionskatastrof som de nya hemmabyxorna. Ljust hel-greddelin, eller blåbärssoppa med alltför mycket mjölk känns inte riktigt som Barcas nyanser. Kanske anspelar det på en gammal katalansk kulturnyans men troligtvis är det som med clownbyxorna – en uttråkad chefsdesigner hos Nike. 

Är det nåt jag inte önskar mig i julklapp så är det et Barçaställ från 2021/22. 

Ps Pique gick ut skadad i första. Eric Garcia rött kort direkt. Blir en mittbacksutmaning hemma mot Getafe hemma på söndag med Aranjou och Lenglet.  


About this entry