Mellberg rehabbar impulskontrollen i rutan?

Det är tråkigt att Olof Mellberg ska kommentera CL på CMore. Men enbart för att han är en alldeles för bra för att ha en sådant elittränarnas ”Samhall-tjänst”. Alexander Axén är det bästa exemplet på en elittränare som inget annat vill än att åter intervjuas –  slippa det förnedrande tvånget att intervjua. 

De första åren var bra, Axén var hoppfull, rent ut av lättsam. Ju fler säsonger med mikrofonen, desto tydligare blir uppgivenheten, tomgången i tal och röstläge expanderar i samma höga takt som skjortorna blir allt tightare kring midjan… 

Det måste inte vara så. Hasse Backe var verkligt påläst inför Ludogoretsmatchen. Olaf Mellberg får ha sina inskolningsmatcher men med tanke på hur bitter, trubbig och svårintervjuad han var som HIF-tränare: varför skulle han vara mer generös, spontan eller eftertänksam nu när han blir sin alldeles egen mixade zon. 

Det är ju också därför Mellberg inte fått några jobb sedan HIF degraderades. Han är fortfarande en spelare i hjärta och själ. Han blir sur och vrång av förluster, han gör och säger tokiga saker för att han inte förmår kontrollera loser inom sig. Den bristande impulskontrollen kostar.  

Kanske är analysrösten ett sätt att rehabba psyket och impulskontroll. I så fall har CMore gjort svensk fotboll en stor tjänst.   


About this entry