Nervöst! Och Ahmedhodzic!

Visst borde MFF ta sig vidare. Efter den mycket gedigna prestationen i onsdagens CL-kval där 2-0 lika gärna kunde varit 4-0 känns det inte lika nederlagshotande som vanligt. Men lika jävla nervöst. 

MFF har ett bra lag, i rätt ålder, med rätt spelare och en ovanligt bra tränare. Mycket rutin, få skador och troligtvis mycket bra form. Det är mycket som stämmer – just den här sensommaren i Malmö. 

Samtidigt. 

En tidig utvisning på Bonke. 

Ett tidigt motståndarmål. 

Två varningar på defensiva spelare i inledningen. 

Skador. 

En domare lika subjektiv som den i Glasgow. 

Några bollar som studsar fel. 

Det är så mycket som kan förstöra cirklarna. 

Två saker är dock klara. Ifall man vill vidare ut i Europa som spelare i en annan klubb ska man självfallet satsa på CL. Inget fönster är bättre. Stannar Anel och gör det bra i CL kan han, och MFF, få 50-75 % mer i januarifönstret.  

Likadant med Colak. Han fortsätter göra mål i CL och blir allsvensk skyttekung. Då är han inte längre värd 30 utan närmare 100 miljoner. Men efter det måste han lämna Malmö – det kommer aldrig bli så bra för Colak som denna höst har chans att bli. Hans marknadsvärde kommer peaka. 

Så här vill jag se laget i kväll:

Dahlin–Anel, Nielsen, Moisander–Berget, Bonke, Lewicki, AC, Rieks–Colak, Biermancevic.  

först ett par timmar före avspark blir jag varsel att Moisander inte lirar. Alla tror på Brorsson. Jag tror på Martin Olsson – han har rutinen och spelsinnet. Är klasser bättre än Brorsson även den trebackslinje.


About this entry