B-(som i bänk)landslaget mot Spanien

15 av 25 spelare i Janne Anderssons trupp till VM-kvalmatcherna mot Spanien och Grekland saknar matchtempo. De får inte spela regelbundet i sina klubbar. Att inte ha matchtempo, eller begränsat antal minuter i kroppen, och möta typ Spanien är självmord. 

Janne Andersson var tvungen att gräva så djupt för att få fram ”opetade” spelare att han gick ned i engelska tredjedivisionen. Eller tog ut spelare bara för att de skulle få kvalificerade träningar som Jens Cajuste och Ludwig Augustinsson. Varför de och andra svenskar som Pontus Dahlberg hellre sitter på bänken eller spelar i lingonserier i stället för fotboll på så hög nivå som möjligt vet jag inte men jag misstänker att det har med pengar att göra. De och deras agenter tjänar så bra att de stannar kvar trots att spindelnäten vävs allt hårdare kring deras redan rostangripna talang. Aldrig någonsin har Sverige ställt upp med en mer matchotränad trupp – undantaget vinterturnéeernas vänskapsmatcher.

Robin Olsen sitter i frysen i Rom. Han måste ha en verkligt usel agent som inte lyckats ”sälja” en av Europas 15-20 bästa målvakter. 

Kristoffer Nordfeldt har äntligen fått spela, i AIK. Var grym i allsvenska återdebuten. 

Pontus Dahlberg – i bottenlaget i engelska tredjedivisionen. Behöver inte vara helt fel – han lär ha mycket att göra. Kommit med för att Karl-Johan Johnsson sitter stenhårt fast på FCK:s bänk. Ifall han nu inte är tredjemålvakt. 

Emil Krafth var en av syndabockarna bakom de fyra motståndarmålen i premiären. Bänkad senast och inte ens i truppen till kvällens Ligacupmatch mot Burnley. 

Martin Olsson kunde inte spela CL-kval men är säkert med på söndag. Med tanke på att han dessvärre inte är förstavalet i MFF lär det dessutom bli få matcher. För övrigt köpte MFF en 19-årig nigeriansk ytterback i dag. Utgår ifrån att denne är vänsterfotad. Bara ett enda års till avtal. 

Mattias Johansson har kunnat spela 11 matcher med Legia. Det har blivit sammanlagt 17 minuter, i början av juli. På bänken senast. 

Filip Helander har startat tre av sju matcher för Rangers. På bänken senast. 

Ludwig Augustinsson fick inte spela alls i tyska  andradivisionen och har nu avyttrats till Sevilla där han knappast kommer få spela så mycket. På bänken senast – det är det absolut närmaste han varit en tävlingsmatch den här säsongen. 

Dejan Kulusevski fick hoppa in sista halvtimmen i premiären. 

Jens Cajuste har inte fått en enda minut den här säsongen eftersom han vill säljas men FCM tycker att priset är alltför lågt. 

Mattias Svanberg sitter på Bolongas bänk. 

Kristoffer Olsson var inte ens på bänken senast. Men har annars fått spela i nya klubben Anderlecht – skadad? 

Jesper Karlsson Inte med i truppen mot Celtic. Fick 60 minuter i ligapremiären. 

Albin Ekdal har spelat två matcher för Sampdoria sedan EM – blivit utbytt i båda. 

Alexander Isak var inte i truppen i premiären och blev utbytt i helgens förlust. 

Isaac Kiese Thelin Fick starta första ligamatchen. Sedan tre som inhoppare och senast inte ens med i truppen. Anderlecht har varit tydlig med att han inte är startspelare och att de letar klubbar åt honom. Och den här gången kommer inte MFF offra sig. Hade behövts i IFK Norrköping, eller Djurgården. 


About this entry