Lottningen och drömgrupp

Grupp 1 är vinnarna av de ligorna i de sex högst rankade länderna. Sverige är 23:a. Plus de som vunnit CL och EL förra säsongen. Grupp 2-4 är baserat endast deras rankingtal, före den här säsongen. Grupp 2 är alltså värst värst. Borussia Dortmund är väl det minst dåliga laget. Från grupp 1 måste det bli Lille eller Sporting Lissabon. Sporting är rankade 32, Lille 109 – efter MFF som är 88:a. Lille har inlett ligan förfärligt, är i klar kris. Släppt in 8 mål på tre matcher. St :Etiennes före detta kontroversielle manager Gaultier räddade dem från nedflyttning för två år sedan. Därefter vann de ligan före PSG och nu har de två poäng efter tre matcher inklusive ett förnedrande 0-4-nederlag hemma mot Nice. Kändes som ett oerhört dåligt organiserat försvar som såg bortkomna ut i sin egen box.  De kan ju inte vara så dåliga men de ser ut som en relativ drömlott. 

Grupp 3 är den med lag som Malmö FF ska ha chans att besegra. Jag väljer då Salzburg. Såg dem mot Brøndby i går och deras offensiv imponerar. De har ett mycket rörligt, snabbt passningsspel och två 19-åringar på topp varav den ene är stor stark och snabb medan den andre är liten och lurig och knuffade sina bevakare i ryggen så fort han kom åt. Och domaren ignorerade det totalt. 

Jag väljer Salzburg för att de var så svaga i huvudspelet. Varje gång danskarna hade en fast situation blev det farligt – det märkliga var att samme spelare både tog frisparkar, hörnor och inkast – svenske Simon Hedlund. Den kombinationen är troligtvis helt unik. 

Så Lille, Dortmund och Salzburg är min drömlottning. Kl 18:00 i Istanbul. 

.


About this entry