Ellborg räddade MFF

Ett heroiskt kämpande MFF fick 2-2 i CL-premiären mot Juventus. Gästernas U-19-lag var större, starkare och mer samspelt. Många himmelsblå ben var trötta sista kvarten, krampsymptom på halva laget typ men Juve skapade trots pressen och stort bollinnehav inga riktigt stora chanser. 

Man kan säga att målvakterna avgjorde. Jag tror MFF hade fyra avslut på mål och två gick in. Den italienske målvakten borde tagit bägge och hann dessutom visa sig lite tafatt. Det var anmärkningsvärt att ett storlag inte har en bättre målvakt än så. Misstänker starkt att det inte ar förstemålvakten utan en nervös reserv.

Melker Ellborg, vanligtvis tredjemålvakt i A-laget, stod och serverade Juve ledningsmålet på fat. Sedan spelade han upp sig. Stod rätt, fattade rätt beslut och räddade ett friläge när motståndaren försökte runda honom. Den räddningen tror jag kom för att han tillbringat så mycket tid med seniorer och väntade in ungdomsavslutet. Ja, egentligen tog han ytterligare ett friläge, 30 meter från målet. Båda gångerna var det vansinnigt nonchalanta pass av mittbacken André Alvarez Perez som låg bakom. Det är väl OK att slå en boll fel men fyra eller fem sådana här galna bollar? DET var också konstigt.

Så länge MFF höll bollen på konstgräset på Malmö IP var man duktiga. Det tog ett tag innan man kom in i tempot men en hög press och att våga vägga sig ur trånga lägen gick ofta bra. 

Förutom Melker Ellborg tyckte jag den smale mittbacken Josef Al-Iman var klok och brytsäker. Melker Widell läste spelet utomordentligt, hade säkert sju, åtta brytningar och var trygg med boll så länge det inte gick alltför snabbt. August Karlin såg ut som en ung Erdal Rakip (både det positiva och det negativa).   

Ytterbackar blandade och gav. Ludvig Nicklasson var duktig med boll men slarvade lite ibland. Den omtalade båda Hugo-sarna vill jag gärna se igen. Stor potential som inte riktigt kom fram mot de kraftiga, snabba intensiva motståndarna.  

Jag hoppas Melker Ellborg är lika framgångsrik i kväll – för han är väl andremålvakt i seniormatchen? 


About this entry