Abubakaris fyra mål mot Juve

Jag tar med mig ett vackert uppspel, passningar på ett tillslag, en vägg, en klack och plötsligt är Berget loss på kanten och slår ett bra inlägg in i den box där de är tre mot tre. Tre Juventusförvarare och tre offensiva MFF-are. Jag skälver av förväntan, hinner tänka att ”fan va bra det här ser ut” och hjärnan börjar leta i arkivet för ohämmat galet skrik av lycka. Colak blockerar en försvarare så Rieks kan möta på volley, ungefär vid straffpunkten. Träffar nästan rent med höger vrist, bara en aning alltför låg fot och alltför hög boll. 

Avslutet går långt och högt, bort från målet men det var ändå väldigt vackert. Och lovande för CL-premiären. 

Sedan är det över. För mig och minnena. När MFF byter ut delar av startelvan för att spara den till matchen mot Djurgården är matchen redan över. När inte enbart Juve utan även MFF accepterar det slut. Till och med min uppkoppling fastnade så jag lät det vara. Gick och lade mig att läsa Judith Schalanskys ”Förteckning över några förluster” med 30 minuter kvar av MFF-Juventus 0-3. 

Jag vet att det är ett cyniskt brott mot oskrivna etikett- och supporterlagar men jag var bara så bedrövad. Att CL-sagan, elitfotbollsfiktionen var slut. Jon Dahl Tomasson gamblade med en offensiv uppställning och det gick inte. Frånvaron av Moisander och Lewicki märktes tydligt. Plus lite av orutinen. Plus lite av det där att Juventus är ett så stort lag att de ofta får tveksamma domslut med sig. På samma sätt som MFF borde gynnas i allsvenskan men ofta bemöts av domarna tvärtom. Vi får se på lördag. Domarinsatsen mot Norrköping har lämnat onda aningar – vi är i Sverige och här är vi hellre partiska åt andra hållet även om det går ut över logik och rättvisa: om vi inför Covid-pass för de vaccinerade ska våga gå på konserter och trånga inomhusevenemang utan risk så kränker vi ju de som vägrar vaccinera sig. Så bättre att låta bli, att varken blåsa eller införa pass.  

PS En match man inte sett klart kan ju i teorin sluta precis så som man vill. Så länge slutresultatet är okänt. Abubakari kanske satte fyra mål och MFF vann med 4-3. Samtidigt som Diawara tog två straffar och Rabiot blev utvisad för en armbåge. Kanske… 


About this entry