IFK Göteborgs drunkningsdöd (och eventuella återuppståndelse)

Det finns förluster och det finns förluster. Att tappa ödesderbyt mot Elfsborg trots alla meriterade gamla spelare, trots en tränare som tagit ett guld och ett silver en gång, trots 4000 bortasupportrar var illa. Att göra det så tafatt och initiativlöst är värre. Det såg ut som Blåvitt ställde ut skorna. Elfsborg vann avsluten med 9-1. Borde vunnit större än 1-0. 

Naturligtvis är det en sjukdomsdiagnos. Klubben har fel ledare, fel sportchef, fel tränare och delvis fel spelare. Det är ett lag med många erfarna attitydspelare och unga talanger som inte kan prestera under en av landets mest överskattade tränare på 2000-talet. 

För Blåvitts egen skull hoppas jag de åker ut och kan börja om från början. Egentligen borde de sparka Stahre redan nu. Låt sportchefen följa efter när han fattat sitt första riktiga beslut. 

Kommer inte hända.  En klubb byggd på minnen kommer satsa på de överåriga, de med sedan länge utgånget ”bäst-före-datum”. De klamrar sig fast vid minnena som en ensam man och hans bräckliga gamla livboj på en öde Ocean. 

Så fall ur och anställ landets bästa yngre tränare i Bäckström. Alternativt den bångstyrige men oerhört duktige Olof Mellberg. Ta en säsong i Superettan, återvänd med ett ungt, talangfullt lag så kan IFK Göteborg åter bli en maktfaktor i allsvenskan. Istället för att förnedras i Borås. 


About this entry