Veckans tre vackra landslagsmål

Isaks fantastiska 27 meters skott i krysset har redan jämförts med Zlatans bicycleta. Det är att ta i. Fast jag vill gärna inkludera förarbetet i Alexanders Isaks drömmål. Ja inte enbart tunneln utan även att det kommer på en hörna han själv fixar genom att dribbla bort fem motståndare som försöker få honom att tappa balansen , tvinga målvakten till en bra enhands-parad och själv kasta sig upp ch ta returen som var enklare för Kosovos målvakt att styra ut till hörna. Det var ju världsklass.

Quisons kraft och balans när han bryter fram och gör 3-0 var häpnadsväckande.  Han tacklar och knuffar bort tre man, som bollförare, och avslutar i steget, i första hörnet. Det är ju världsklass, och än mer oväntat. Samtidigt visar det hur viktigt bra fysik är i fotboll. 

Jag vill peta in Anthony Elangas 3-0 mot Montenegro på Olympia i torsdags. Snodde bollen i ett motlägg  35 meter från mål, skär in från vänter, och går mellan två försvarare vid straffområdesgränsen. Inte med Isaks tvåfotare eller Quisons kraft utan små överkroppsfinter som får motståndarna att tro sära på sig. För att sedan elegant bredsida in bollen i bortre burgaveln. Också ett klassmål. Också etet mål där teknik och bra fysisk spelade en avgörande roll för målen.  

Fantastisk att Sverige har tre så unga så talangfulla forwards.  OK, Quison är 27 men han kan ha 6-7 säsonger på väldigt hög nivå kvar i sig – om han fortsätter sköta kroppen! 

Se fram emot Italien-Sverige på tisdag. Då får Elanga verkligen bekänna färg mot bra motstånd. Och Sverige måste i teorin ta en poäng för att ha chans att vinna U-21-gruppen. 


About this entry