Ander Herrera ser rött! 

En världsberömd fotbollspelare och ”en prostituerad”. I en och samma bil. I Paris. En närkamp som bara kan sluta på ett sätt.

Ander Herrera är en typisk ”hård man”. En ful, glidtacklingsglad spelare som gärna skaver, drar i tröjor, armar och byxor. Andras byxor. Hans karriär är kantad av andras smärta men tränarna älskar honom. Både i Bilbao, Manchester och nu i Paris. Ja mindre i Paris eftersom han är så dålig med boll och behovet av destruktiva spelare mindre än i Athletic Club och United.

Nyheten om att han blivit rånad av en prostituerad är intressant. För den sätter fingret på sportjournalisters naiva värdering. DN har inte skrivit om det, Sportbladet gör. Varför de värderar nyheten olika har förmodligen med ”den prostituerade” att göra. 

Följande lär ha inträffat: Ander kör omkring i ”de röda kvarteren” i Paris. Vad han gjorde där förtäljer inte historien. Han stannar vid ett rödljus och någon öppnar bildörren, går in i bilen och tar Anders mobil och plånbok. Vad Ander gör där, varför Ander först inget märker, varför Ander kör omkring med dem så att det är lätt att ta dem o s v förklaras inte heller. 

Jag förmodar att Ander tvingats polisanmäla det här – annars hade det nog varit bäst att hålla tyst för det enda den här nyheten väcker är frågor. 

Förutom de redan ställda – hur vet Ander att det är en prostituerad och vad har det för betydelse för hans anmälan? OM nu tjuven är prostituerad – är det signalementet tillräckligt för att han ska få tillbaka sin mobil och sitt körkort?  Var det så att personen som snodde hans grejor presenterade sig?

Den enda möjligheten för Ander att vara säker på att personen är prostituerad är ju ifall han betalt pengar och haft nån form av sex med han/hon/ den/ det.

Den slutsats de flesta drar är ju att Ander ljuger. Att han plockat upp någon han identifierat som en prostituerad och att han/hon stuckit med plånbok och mobil. Med lite fantasi kan man t o m tolka historien som om det redan genomförts en affärstransaktion – varför skulle annars Anders mobil och plånbok ligga framme?  

Man kan vrida och vända på den här historien men hur man än försöker så befinner sig Ander Herrera i en situation han inte kan tackla. Varken moraliskt eller försäkringsmässigt. Det där röda trafikljuset Ander hävdar han stannade vid, i horkvarteren – sällan har man sett ett lika ”direkt rött”!  Någon form av avstängning väntar. Inte enbart för hans mobil och bankkort…


About this entry