Sista chansen att byta

Det är veckan tränaren kan få kicken, eller ta klubben ända in i kaklet. Många klubbar har valt krisbearbetnings-modell 1 A: Aston Villa entledigade Dean Smith. En annan manager som började i The Championship och tog klubben upp i EPL tvingas lämna samtidigt. Norwichs Daniel Farke fick gå trots att klubben vann första ligamatchen dagen före. Genuas Ballardini, gamle The Independant-krönikören Neil Warnock lämnade Middlesborough. Luis Fernandez som vunnit allt om både spelare och manager fick lämna Teneriffa i andra divisionen. Redan förra helgen var det Koeman i Barça, Nuno i Spurs, gamle Bayern-spelaren Markus Schopp fick lämna Barnsley och förre Pekingtränaren Jens Gustafsson sa hejdå till i Hajduk Split efter 6 segrar, 3 oavgjorda och 4 förluster i kroatiska ligan. Plus ett katastrofalt Europaäventyr mot Tobol från Kazakstan. Europa var liksom aldrig riktigt Jensas grej..

Mest överraskande är inte att Gais sparkar sin tränare med två omgångar kvar och klubben på kvalplats. Jag hade gärna sett Helsingborg göra sig av med Jörgen Lennartson fortast möjligt, i god tid före kvalet mot Degerfors. Mest överraskande är att Ole Gunnar Solkjear sitter kvar i Man United. Trots att ett totalt håglöst lag blev utspelade i Manchesterderbyt. När inte spelare går i gång på ett av världens mest pretigfyllda derbyn – när tror Uniteds ledning i så fall att de kommer tända till för sin manager: mot Watford borta nästa lördag?  Kanske kommer United då skapa fler avslut på mål än mot City men räcker två skott på mål för att besegra Watford?  Londonlubben sparkade en tränare redan i förra fönstret, för en månad sedan. Nye, 72-årige, Claudio Ranieri har 1 vinst och 4 förluster, 5-10 i målskillnad och matchen de vann låg de under i med 2-0 fram till 83:e minuten (en totalt osannolik 5-2- triumf mot Everton borta). 

Man United har ändå haft en tursam säsong med många poängvinster på tilläggstid. Ifall nu turen jämnar ut sig och man börjar förlora än mer och större?  Jag som tyckte det var obegripligt att Ole över huvud taget fick jobbet finner det än svårare att förstå hur han får sitta kvar.   


About this entry