Optimist!

En match Sverige borde vunnit. Hade det funnits en dedikerad målskytt i den svenska startelvan, utöver Zlatan, hade man vunnit enkelt. Men nu var det ju Zlatan som serverade mackorna som Isak och framförallt Viktor Claesson missade på förskräckligt. Ja Zlatan missade också – hans lösa nick var mer en bakåtpassning än ett seriöst avslut. På Isaks delikata framspelning. Än värre var Alexander Isak för sök att bredsida bollen mellan målvakten överhåriga ben från tio meter… 

Man bara gör inte så. Alexander Isak kommer bli en fantastisk spelare en dag men hans målsinne är fortfarande ganska outvecklat.

Viktor Claeson är bättre defensivt än Dejan Kulusevsci men Juventusspelaren är en mycket bättre avslutare. Jag tror Janne Andersson hade räknat med ett farligare Georgien och därför säkrat när han istället skulle valt Dejan före Viktor.

Därmed inte sagt att Dejen ska starta mot Spanien. Jag kan tänka mig att Isak och Zlatan startar igen. Liksom en mer defensiv Claesson. Zlatan är en väldigt uppspelspunkt istället för att bara rensa. Håller bollen, får frisparkar. Isak löper i djupled när spanska backlinjen står svinhögt mot ett lågt Sverige. På pappret känner jag en spirande optimism. Tror Sverige kan hota i djupled och på fasta för där har Spanien en svaghet – det visade redan Grekland i går.  Räknar med att Sverige tar ledningen i 61:a och sedan kvitterar Spanien eller Dejan gör 2-0 på övertid. Fast allra helst vill jag se Zlatan sätta ”en kasse”!


About this entry