Hemmaborgen som blev en balkongballong

  1. AIK  38 poäng
  2. Hammarby 33
  3. Djurgården 32
  4. Malmö FF 28
  5. IFK Norrköping 28
  6. Elfsborg 27

Det räcker med oavgjort i morgon, tack vare Bergets gyllene skenben. Oavgjort är ett ganska troligt resultat ifall Östersund plockar fram all den stolthet och ”eljest” klubben bär. Då tar de minst en poäng av Degerfors medan Halmstad och Malmö kan kryssa i lugn och ro. Guldet är i hamn. 

Ifall Norrköping vinner hemma är då MFF bara femma i hemmaallsvenskan. Och bättre på bortaplan än på E-Stadion. Värt att fundera på – varför är Malmö FF helt enkelt riktigt dåliga mot lågt stående motstånd? Hur kan man bara ha vunnit åtta av fjorton matcher? Poängen har bara blåst i väg i vinden över Stadiongatan. Det där bygget liknar ju mer en balkong än en borg

Sedan kan man ju tycka att det ju bara vara tre poäng. Hur många gånger har jag inte varit säker på att MFF enkelt ska göra ett par mål på hemmaplan. Varefter deskapat massor med chanser men eftersom man bara har en riktigt målskytt så blir det svårt när han inte är i form eller har otur. Vilket varit fallet halva hösten för Antonio Colak. Det hade man kunnat balansera med en duktig huvudspelare från försvaret som lyftes upp i boxen men någon sådan har inte MFF. Ingen av de stora mittförsvararna har funktionell, offensiv nickteknik. Bollarna sprids lite överallt – det är anmärkningsvärt.

Tidigare under pandemin skyllde MFF måltorkan på hemmaplanen på att det saknades supportrar. Är det alltför många supportrar nu? 

Efter att ha gjort två usla matcher i Halland med förödande målimpotens tidigare på säsongen känns inte Halmstad hemma som en enkel uppgift. Lägg där till att de också har oerhört svårt att göra mål – de borde gjort tre, fyra stycken i förra omgången hemma mot Hammarby och varit klara för allsvenskan 2022 men nu, nu tvingas de förmodligen spela på ångest. Visserligen är Helsingborg ingen farlig motståndare men kval är kval, bollen har studsat fel förr. 

Som MFF-are finns det mycket att fundera på, oavsett hur de slutar i morgon. Men kanske ska vi vänta med det tills på söndag? 


About this entry