Årets tränare

Gnäll och tystnad är väl den vanligaste reaktionen på Allsvenskans stora pris, ett pris som i år hamnade i skymundan. 

MFF-spelarna tyckte att deras tränare borde varit nominerad för att de vann serien och spelade i CL. CL är inte allsvenskan och som JDT själv sa – de borde vunnit för två månader sedan ifall det inte vore för CL. Sa han så för att han tycker han är två månader bättre än alla andra tränare i allsvenskan eller för att MFF:s förutsättningar är så oerhört stora i jämförelse med de andra lagen och eventuella konkurrenterna?  

Hammarbys Milos vill hellre träna Rosenborg. Det säger mycket om Jesper Jansson och klubbens självbild – att någon tycker det finns bättre, större klubbar än Bajen. Erik Edman tycker att Jens Gustafsson passar perfekt. Själv tycker jag det är svårt att finna någon som passar sämre men Erik är ju gammal kompis med både Jesper och Jens från Helsingborgstiden så jag förstår varför han säger så. I Fotbollskanalens text stod det att Jens tidigare ”lämnat” Hajduk Split. Det är en fin omskrivning för att få sparken efter några månader.

Deras dyre, 36-årige danske målvakt som gavs groteskt stort förtroende i två säsonger lägger handskarna på hyllan. Landets störste målvaktstalang på 10-15 år väntar i kulissen. Den kraftigt överviktige, överårige Paulinho får inte nytt kontrakt. Säger mycket om klubben som över huvud taget värvade honom. 

De tre nominerade tränarna var de som gjort det bäst. Tycker nog Jocke Persson varit väl så bra som Rydström men Henrik är mer talförd och uppskattad i Fotbollssverige. 

En bra uppfattning av hur stark klubbens tränare sitter brukar man få av hur klubben slutför serien. 

Plus till Blåvitt, Varberg, Mjällby och Kalmar

Minus till IFK Norrköping och Djurgården.

Är med andra ord inte ett dugg förvånad över att Djurgården inte förlänger lånet av seriens bäste målvakt och samtidigt vill köpa Markus Antonsson. Om man säger så…


About this entry