HIF 2022 – rensa ut!

Vi sätter nivån vid motståndet. HBK åkte ur allsvenskan – en startuppställning för HIF 2022 måste vara starkare. Plus naturligtvis, ja under alla omständigheter, en ny tränare. Gärna Magnus Haglund.

Två av dagens spelare står ut. Van den Hurk och Brandur. De håller hyfsat hög allsvensk klass.

Unga spelare som kan vara med och ta en plats: Kaeid, Loeper, Al Hawlawi. Kanske Victor Blixt och Dennis Olsson.

Sedan är där tunt. Casper Widell är ung men han har faktiskt klart sämst på Örjans Vall. En sådan där kväll då bollen alltid studsar fel, men så vinner man ändå.

Charlie Weberg är långsam, arrogant och lite rädd. Bra passningsfot men det räcker liksom inte. Att Granen hade förtroende för det kanske sämsta mittbacksparet i Superettan är märkligt och ganska förskräckligt. Tyder på att han inte ens förstår att värdera mittbackar. Fast, å andra sidan – det kan väl inte vara möjligt och då är frågan: varför satsade han på Widell-Weberg?

Ytterbackarna kan väl vara med i en trupp men inte starta 2022. Liksom Viktor Lundberg med sin rutin. Lämnat har Bödvar, Nmbo, Kreida och Gero, äntligen efter 2,5 år. Han är ett av många exempel på huvudlösa kontraktsskrivningar med totalt talanglösa spelare. Karjalainen är en annan. Pinsamt! Det är därför jag inte har förtroende för Granen. Det är allt för många spelare och ledare som han plockat och inte håller.

HIF behöver en bra balansspelare och en ny målvakt. Lindegaard är gammal och skadad. Tveksamt om han är smidig nog för allsvenskan. Kalle Joelsson har definitivt inte imponerat i kvalmatcherna. Tabbe mot HBK som orsakade målet. Flera tabbar på Olympia där HBK missade att stänga mötet och rädda sig kvar i allsvenskan. Malkolm Nilsson Säfquist är en av allsvenskans sju, åtta bästa målvakter och får gärna spela i HIF 2022. Finns nog inget sämre, ifall han vill utvecklas ytterligare än att spela i ett topplag i Superettan – hur mycket kommer han ha att göra där? Finns också flera svenska toppmålvakter i utlandet som är i frysboxen. Men eftersom HIF har så stort förtroende för Joelsson så blir han säkert kvar.

Om HIF ska klara sig kvar i allsvenskan 2022 så behöver det rensas ut och investeras i nya ledare eller många nya spelare.  

Så målvakt

Gärna en trebackslinje med tre helt nya spelare och en mittfältare.


About this entry