Va fan hände med Måns Söderqvist? 

Liksom jag har han representerat Emmaboda IS. Det gör mig extra nyfiken på Måns. Tokhyllad i Nannes Hammarby. Det säger i och för sig inget eftersom klubben har landets största, och mest okunniga fotbollspublik men ändå. 5 matcher i U-21.10 mål och 2 ass som yttermittfältare i laget om gjorde 70. Haussad av Hammarbys chefsscout i dennes nyutkomna bok. Kategoriserad som centerforward på Transfermarkt men visst var han mer snabb än målfarlig? Och så lite problem med ljumskarna, som gav något problem med höften vid 24 års ålder och sedan var det över. Platsade inte i Kalmar, lånades ut till TFF. Platsade inte där och vid 28 är nu Måns Oskarshamns stora hopp om att ta sig upp från tredje högsta serien. 28 år? En i Fotbollskanalen gör en stor sak av Oskarshamn men nämner inte varför. Är det bara den där skadan som sabbade allt och hur blir i så fall en mjukdelsskada bli kronisk? Hur fel rehab ska då till – ifall det nu var en skada och bara inte att Måns med sin fart men undermåliga teknik bara hamnade i en klubb som inte förstod hans talang, och hans kropp?  Eller knopp. Att komma ut drabbad av psykisk ohälsa blir allt vanligare – eller så har han bara tröttnat och fokuserar på annat i livet. Eller. Nyfiken är jag i alla fall. 


About this entry