Kan man verkligen gilla ett mål mot sitt eget lag? 

Viasat Sport. Bojan, Kåmark (och programledaren) ska välja årets ögonblick. Kåmark väljer Liverpool – Man City och Salahs soloraid: “Jag tror inte det spelar nån roll vilket lag man håller på – det där är bara godis”.

Chockad. Förbluffad. 

Hur kan någon som har fotboll som yrke kan vara så totalt oförstående till hur det är att vara supporter. Hur jävla snyggt ett mål än är mot mitt lag kan jag aldrig, aldrig haussa det. Än mindre kalla det ”godis”. Däremot kan jag eventuellt erkänna att det är rättvist och för att vara rättvist måste det vara jävligt rättvist, kanske till och med snyggt även om jag aldrig skulle erkänna det sista. Men godis, att njuta av motståndarmål – han Kåmark är ju så totalt av banan här! Det är förnedrande för min supportersjäl att ens höra någon antyda sånt här.  Själ och hjärta, det är vad det handlar om – inte sublim estetik skönhet för skönhetens skull.

Kom in i matchen Pontus, eller bli för evigt föraktad. 


About this entry