Martin Olsson och mållösheten

Blir mållös när jag läser att MFF:s supportrar tycker klubben har tillräckligt med målfarliga spelare. Abubakari, Sejdiu och Nanasi räcker som komplement. Bredvid Berget.

Får man chansen att spela i premiären, på hemmaplan mot ett reservbetonat bottenlag från danska andradivisionen och ändå inte lyckas visa något över huvud taget – hur ska man då klara sig i Champions League-kvalet? Och i allsvenskan? Och i den misshandlade tradition av insatser i svenska cupen som MFF en gång vårdade så ömt?  

Går in på MFF:s officiella sida och kollar ”Men’s Team”. Letar efter forwards, finner ”Attackers” men upptäcker en annan lika märklig brist.

Om vi utgår ifrån att MFF:s talrika och ultraprofessionella kommunikationsavdelning inte bara skiter i att uppdatera officiella sidor: varför saknas Martin Olsson helt – trots att han har kontrakt över hela säsongen? Trots att sidan nyligen är uppdaterad? Är det hans HIF-förflutna som spökar?

Och Romain Gall –  han kostade minst 6 miljoner kronor är forward men är så pass osynlig att han inte längre officiellt tillhör A-lagstruppen. Eller?

Nanasi är, liksom Berget, naturligtvis uppsatt som mittfältare för det är deras position. Mittfältaren Sejdiu har jag bara sett en halvlek av, mot Jammerbugt. Inget skvallrade om att han ens skulle vara i närheten av truppen. Än mindre riktiga tävlingsmatcher.

Abubakari är tänkbar som inhoppare när MFF är desperata eller redan vunnit matcher. Har en bra kropp men tar beslut och tänker fortfarande som en junior.

Enligt hemsidan har MFF två forwards, förutom Malik. Toivonen är inte längre forward eftersom han inte kan springa. Men hans attityd och spelintelligens är fortfarande mycket värd. Helst hade jag sett honom som mittback eller defensiv mittfältare när MFF inte är så överlägsna. Adi Nalic gillar att dribbla, har bra teknik för en offensiv mittfältare men fel attityd. Borde huvudsakligen bo på bänken.

Det innebär att MFF, officiellt och i teorin, har en enda forward. Och han är inte i närheten av att få starta en tävlingsmatch – oavsett vad Himmelrikets expert på Svenska Fans tycker. Förutsatt att han inte utvecklats enormt mycket sedan 2-2-vinsten mot Jammerbugt för två veckor sedan.

13 dagar kvar till första tävlingsmatchen. Mot det Grönsvart som inte hör hemma på Hyllie eller i Varberg. Helt seriöst: kommer MFF gå in där med sin sedvanliga försäsongshybris? Kommer man värva en forward? Kommer man värva de två färdiga forwards av internationell klass som man faktiskt behöver? Kommer hemsidan att uppdateras?    


About this entry