Äkta hattrick av självmål i landskamp

Det finns två, blott två, förklaringar till varför Nya Zeelands Meikayla Moore på alldeles egen hand gör 3-0 till USA.

  1. Hon är en pinsamt dålig fotbollsspelare. Ettan kan jag köpa, tvåan antyder att hon inte har elementär nickteknik men det tredje – det som fullbordar hattricket är helt oförklarligt. Speciellt med tanke på omständigheterna. Hon är inte pressad, av motståndarna, planen är fantastisk, hon har två fötter men ändå lyckas hon sparka bollen 180 grader fel, rakt i mål från nära håll.
  2. Det finns en naiv föreställning att damfotboll är så fint och rent och rättvist. Kan man spela på damfotbollsmatcher? Ja! Alltså måste man kalkylera med riggade matcher och absurda prestationer. Pengar, speciellt för de som tjänar så orättvist lite i förhållande till de manliga kollegorna, är viktigt. Girigheten är gigantisk. Meikayla Moores hattrick är på samma nivå som den tidigare mutfällde domaren i afrikanska mästerskapen som i januari blåste av en match i minut 85 för att sedan återuppta den 20 minuter senare och då blåsa av efter 89 minuter.

Damfotbollen är oerhört underutvecklad – det är den teorin jag vill tro på men kan verkligen en internationell stjärna vara så här tekniskt handikappad? Hur man än vänder och vrider på det – nån sorts skandal är det.


About this entry