Är idrottsministern en idiot? 

Man ska inte kalla medmänniskor för idioter men ifall de verkligen, ja jag menar verkligen kämpar för att försöka framstå som sådana – vad ska man då kalla socialdemokratiska ministrar? 

Först var det nya kulturministern som tyckte att kultur i första hand var ”love, peace and understanding” Och att känna sig delaktig. För övrigt tyckte hon alla frågor var svåra. 

Eftersom kulturministrar inte längre anses kunna hantera idrottsfrågor ligger idrotten numera under imigrations- och integrationsministern, Anders Ygeman. Så här säger han om den i övriga världen, och Sverige utanför Rosenbad, så självklara idrottsbojkotten av Ryssland. 

Men en bojkott av ryska idrottare är inte självklar i dagsläget, enligt Anders Ygeman (S).

– Risken med omfattande idrottssanktioner är att de drabbar människor som själva är emot aggressionen i Ukraina i stället för att drabba Putin, säger idrottsministern till DN.

?

Menar ministern att de långtgående sanktioner som världen nu försöker införa inte kommer drabba någon annan ryss än just Putin? Att den fina, odopade, politiskt helt självständiga ryska idrottsrörelsen inte har något med Putin att göra? 

Eller menar Ygeman att svenska idrottare blir ledsna ifall de inte får slå, sparka och springa med ryssar?

Obeskrivligt idiotiskt! 


About this entry