#paybacktime: Nils van der Poel – den verklige idrottshjälten

I stark kontrast till vår fege svenske idrottsminister, som inte vet vilket ben han ska stå på, är den dubble guldmedaljören på skridskor i Kina. Först säger han att han inte vill kritisera Kina före spelen. Sedan åker han dit och erövrar de två guld han mer eller mindre lovat. Därefter skänker han den ena guldmedaljen till en svensk-kinesisk författare som sitter fängslad i Kina på grund av bristen på yttrandefrihet och andra demokratiska fri -och rättigheter.   #paybacktime

Det är så bra, begåvat och föredömligt. Jag önskade att alla idrottsmän – oavsett om de kommer hem med medaljer eller inte från alla stora mästerskap i diktaturer – vågade göra samma sak. Visa att ni både vill idrotta och med era framgångar stödja människor som inte har er frihet och möjligheter.

Genom sin gåva har Nils van der Poel vänt på bilden. Kina utnyttjade korrumperade OS-pampar och de idrottsmän som lever för att tävla. Guldmedaljören har nu utnyttjat både Kina och de korrumperade OS-pamparna för ett genuint gott syfte. Nils van der Poel är ett geni!


About this entry