England, Kamerun eller Sverige – Elangas VM-kvalval 

Anthony Elanga kan spela för både Sverige, Kamerun och England. Ifall Sverige inte går till VM – vill då Elanga spela A-landskamper för Blågult? Väljer han inte hellre ett land som har större chans att delta i de stora mästerskapen, än Sverige har? Blågults match mot Tjeckien, och eventuellt Polen kan bli mycket viktigare för svensk fotboll de kommande 12-15 åren än det kan verka.  Kommer han bli uttagen, vill han bli uttagen? 

Under tiden njuter jag av Hylliesonens succéinhopp i CL. En av världens tre mest lovande tonåringar bytte med Rashford i 75:e och fyra minuter senare, med andra bollberöringen, kvittrade han borta mot Atletico Madrid. 

Det var ett väldigt vackert Unitedanfall med två nickar och direktskarvningar på egen planhalva, en misslyckad brytning av mittbacken och en Oblak som faktiskt stod helt fel, alldeles för nära första stolpen. Därför kunde Elanga rulla in 1-1 nästan mitt i målet. 

Oblaks miss förtar inte Elangas insats. Klok, ödmjuk och så snabb i både tanke och fötter. 

Missade dock lite vid hörnan där han skulle haft bättre koll på Greizmann och bortre delen av straffområdet. Greizmann curlade bollen i ribbans överkant. 

Annars var United lite tursamma. Atletico dominerade och borde nog ha vunnit. Blir spännande retur. 


About this entry