Vinner 100-åringen i MFF:s backlinje löpduellerna? 

I morgon seriefinal i cupkvalet. Och äntligen en motståndare som inte spelar två divisioner längre ned. 

MFF kommer säker spela väldigt offensivt – det måste man eftersom man helt saknar naturliga boxspelare och målgörare. Till råga på allt vill man ha tillbaka Isaac Kiese Thelin som redan misslyckats under två sejourer i Malmö. En duktig targetspelare, OK på huvudet tack vare längd och vikt men han har aldrig gjort mycket mål.  Och är subpar på fötterna. Djupt överskattad men säkert uppskattad av någon ledare i MFF. Det bästa jag kan säga om IKT är att han inte är någon Youtube-jugge från andrasorteringen. 

Med ett lag som ligger högt och pressar hamnar även baklinjen långt från eget mål. Så det behövs minst en snabb back. Eftersom det troliga mittfältet saknar högerbreddare blir troligtvis Eric Larsson wingback. Kvar att ta löpduellerna är Nielsen, Moisander och Olsson. Tillsammans en bra bit över 100 år. Förstår inte det heller.  Den backlinjen skriker av frustration redan på pappret. Hur ska de hinna med – kanske tar de tidigt djup och löser alla offsides?  Och ja, 24-årige Matej Chalus köptes väl för att han var snabb mittback – tänkte jag innan jag fick se gaisare enkelt jogga förbi honom.  100-åringen som försvann i transferfönstret?

Jag anar en katastrof på Gamla IP i morgon! 

Det är så mycket av vad MFF gör den här säsongen som inte verkar speciellt smart. Man har visserligen gjort tio mål men ändå inte imponerat. Mer än på de mest blinda av supportrarna.

PS MFF:s A-lagstrupp består av 28 spelare, 15 är mittfältare. 7 av dem kommer i princip inte göra mer än ett par ströminuter den här säsongen. 


About this entry