Svenska Cupen: förändring, lottning och finallag

Eskilsminne, division 2-lag från Harlyckan och Helsingborg, gjorde cupsensation. Igen.

På relativ bortaplan, Olympiafältet, fick man 0-0 mot Örebro för två veckor sedan. Ikväll slog man ett annat av de stora ö-lagen i svensk herrfotboll, Örgryte på Valhalla. 

De båda Superettanlagen borde skämmas  – men är man inte motiverad så förlorar man. öIS med många gamla stjärnor var över huvudtaget inte intresserade. Jag såg andra halvlek, öIS hade inte ett enda avslut på mål. Eskil hade två, ett lågt långskott rakt på gamle Östersundsmålakten Sixten Mohlin och ett identiskt som han tappade in. 

32 lag är alltför många. 15 matcher, cirka en tredjedel, slutade med minst tre måls marginal. 16 lag, fyra grupper och de två första till kvarstfinal är ett bättre upplägg för elitlagen. Och för bra fotboll och lite försäsongsspänning. 

Lottningen:

Kalmar-Djurgården

Elfsborg-IFK Göteborg

Malmö-AIK

Hammarby-Norrköping

Semifinalerna:

Djurgården-AIK 

Hammarby-Elfsborg 

Final:

Djurgården-Hammarby


About this entry