Norling upprepar sina misstag

För en vecka sedan skrev jag att de Brito var ”en obegriplig uttagning” och  Rask ”inget alternativ”. Trots att de inte håller allsvensk klass dök de upp igen i startelvan i kvartsfinalen i Svenska cupen. Naturligtvis gick det åt helvete.

Det positiva med 3-2-förlusten var att Totte Nyman gjorde två. Det ena väldigt tursamt. Det första efter en underbar passning av Levy och dåliga ingripanden av Fenger och målvakt Dovin.

Men det var i princip de enda två målchanser Norrköping skapade. Det var knappast en godkänd insats. Förutom Totte, Ekpolo var också mycket bättre än mot Varberg. Oscar Jansson gjorde vad han skulle och lite mer.

Skrev också om att faran med att ha Ishaq centralt och som balansspelare eftersom han så ofta tappar sin markering – det var precis vad som hände vid 1-2. Ishaq har sin spelare ( Besara) utanför straffområdet – så glömmer han bort att markera , tittar boll och så har motståndaren två, tre meters försprång. Inte heller Wahlquist var 100 i den situationen – han får inte låta bollen spelas rakt in längs mållinjen från den vinkeln. Här tänkte han inte som en ansvarsfull mittback utan som en risktagande ytterback.  

De Brito var riktigt, riktigt dålig. Gick bort sig på mittplan tillsammans med Rask vid 2-2 och vad han sysslade med vid Hammarbys bollerövring och sedan hans försök att göra straff två gånger var väl det som fick Norling att äntligen besinna sig och byta ut sitt nyförvärv.

Jag skulle spela Skulason till vänster i trebackslinjen. Khazeni visade fin bollkänsla som vanligt men är lite klen i närkamper.

Eid är inte den spelaren som löser problemen till höger- kanske Markovic – han verkar i alla fall vara mindre räddhågsen och vann en 50-50 – något Eid aldrig gjort.

Sammanfattningsvis:  Norrköping har problem på kanterna – speciellt åt vänster. Rask och De Brito kan absolut inte starta i allsvenskan. Det blir katastrof.


About this entry