Respektera spelarna och domarna

MFF-centerhopp Abubakari försökte få fem, sex straffar och lika många frisparkar. Kastade sig patetiskt i nästan varje situation. Slog ut med händerna, skrek och gestikulerade på ett sätt som borde renderat minst ett gult kort. Sedan skulle han nog ha haft en straff men efter fyra, fem bedrägeriförsök – vem fan tror på Abubakari?

Nabil Bahoui gjorde två mål men orsakade även den avgörande straffen. Efter det lade han enormt mycket energi på att försöka övertala både huvuddomare och assisterande att han var oskyldig och ett offer. Även efter matchen. Hans kroppsspråk var värt minst ett gult och det övriga språket säkert fler kort.

Narrativen på CMore som sände var att försöka hitta felaktiga domslut och sedan förstora konsekvenserna. Det gjorde man även efter slutsignalen – precis lika patetiskt och galet som Bahoui.

Så här kan vi inte ha det i svensk fotboll. Klubbarna, tränarna och framförallt media måste lära respektera domslut. Speciellt som man inte kan se eller är osäker – då försöker paret Unger och Edman alltid misskreditera domaren och skapa en stämning av offer med domaren som ensam ansvarig. Det är en tragisk fars. Och farlig för svensk fotboll. Det borde vara många gula och röda på Malmö IP i går men framförallt borde Unger och Edman bli avstängda till de lär sig respektera fotbollen och domarna.

Samma sak med delar av MFF-publiken. Respektera matchen, spelarna och klubbarna. Ta inte över och försök dominera genom ständiga avbrott på grund av bengaler.

Svensk elitfotboll måste sätta ned foten nu!  


About this entry