Varför är ”vägbulan” IKT tillbaka? 

Man skulle kunna säga att det är brist på fantasi att för tredje gången värva en forward som inte är speciellt bra på att göra mål. Jag tror snarare att det är bristande fantasi i den delen av MFF:s ledning som bestämmer. Jag gissar också att det är samma personer/personer som vägrade köpa Colak vilket ledde till JDT annars helt oförklarliga avgång. 

Isak Kiese Thelins bästa egenskap är hans agent (Foot Nation) som ständigt lyckas övertala i synnerhet MFF att han är bra. Samma agent f ö som Pa Konate och Patriot Seijdu har.  

IKT är en utmärkt targetspelare och uppspelsnav 30 meter från straffområdet. Han är en subpar nickspelare med tanke på kroppen – hans teknik md fötterna är OK för allsvenskan (om jag är snäll). Han har aldrig gjort många mål i nån klubb – utom som utlånad till en belgisk bottenklubb när e redan åkt ur och för MFF i allsvenskan. För MFF i Europa, d vs mot bra motstånd, har det blivit 4 mål på 17 matcher varav två i 5-0 matchen mot Lokomotiva i Covid-19-turneringen hösten 2020. Att han petat in ett par mål (20 på 43 matcher) i ett allsvenskt lag som var löjligt överlägsna mina motståndare imponerar inte ens statsmässigt. 6 mål på 55 matcher för IFK Norrköping gör inte heller de allsvenska målvakterna nervösa. Om man råkar upptäcka den himmelsblå statisten honom i straffområdet inser man omedelbart att det inte är hans hood. Han tar plats, inte mycket mer. Han är för långsam, det tar alltför lång tid att sticka fram en fot eller ett huvud. Men han är säkert en snäll och trevlig grabb.

Vad som gör det hela än mer obegripligt är att MFF under Milos ju inte spelar på det här viset. Jo de slår ibland långa bollar upp på den pajasliknande Abubakari som ibland är fantastisk men för det bästa pinsam.  Men Milos vill helst att man spelar bollen framåt, genom mittfältet och utnyttjar löpstyrkan hos Nanasi, Berget och Birmancevic. Hos Milos blir IKT mest av allt en vägbula som sätter ned farten. 

MFF m å s t e ha in en riktig målgörare. Ingen ska inbilla mig att gruppen av misslyckade forwards som nu MFF samlat på sig (IKT, Abubakari, Sejdiu, Gall, Gwargis och Adi Nalic) är billigare än vad Colak hade varit. 


About this entry