El Clásico i Madrid i mars: 12-1

Det har varit två härliga veckor för oss culés som tycker att det näst bästa som finns i fotboll är när Real Madrid får rejält med bank. Speciellt mot vårt Barça. Skrev förra månaden om basketsektion som inledde mötet i Madrid med 22-3. I början av månaden slog Barça Feminí de lättrosa marängerna med det klassiska bortaresultatet 5-0. Samma siffror allt startade med: Cruyffs Barça besegrade Francos lag med 5-0 1973 och de ansvariga cheferna på statliga spanska TV raderade matchen så det finns inga filmer eller levande bilder kvar – utom av målen.  

I helgen var det ju den härliga 4-0 på Santiago Bernabeau. En icke helt oväntat vinst men att vi skulle vara närmare 8-0 än Madrid en reducering var extremt, ja rent chockande överraskade. Det är ju samma klubb utklassades av Bayern och inte gick vidare i CL. Samma klubb som förnedrades av Madrid hemma i höstas och  förlorade mot lag som vi under Messis välde demolerade med fyra, fem mål utan att anstränga sig. 

Så igår vände Barça 0-1 till 3-1 seger på bortaplan i CL-kvartsfinalen första möte. Utan att spela bra. Tvärtom – lär ha varit en av säsongens sämre matcher och ändå solklar seger. Barca Feminí är så överlägsna, speciellt i La Liga att de vunnit 24 raka matcher med målskillnaden 136-6. 19 pinnar före real Soccidad. Madrid är femma. Rätt OK! 

Tack vare detta känns den fruktansvärda säsongen 2021-22 ändå helt OK för närvarande. Kan vi vinna eller åtminstone ta en finalplats i EL och bli topp tre i ligan är jag nöjd. Faktum är att Barça känns så starka nu att nio poäng upp till Marängerna inte verkar helt otroligt att ta in. 

Ps Vissa expertkommentatorer, eller i studion, är bara skrattretande. Astrit Ajdarevic i CMore tyckte att Frenkie De Jong inte borde starta. Kanske tog Astrit fel på Frenkie och Luc? Jag tyckte mittfältaren kanske var bäst på plan. 

Barca fick en straff i tjejmatchen: en klumpig madridförsvarare sprang in i en anfallare utan att vara i närheten av bollen – satte dessutom upp knäet. Det blev VAR–straff och det var en av årets mest solklara men den kvinnliga experten tyckte det var skandal för Barca-spelaren föll inte på ett naturligt sätt –  av ett knä i magen med påföljande tackling och bollen två meter bort. 

Säsongens två mest clown-aktiga expertutlåtanden. 


About this entry