Allsvenskan 2022 – Malmö FF

Ny tränare, nygamla spelare och då tänker jag  på Kiese Thelin, Hadzikaduniz amt de två som var borta hela fjolåret: Toivonen och Sejdiu. 

Chalus är ny som stor centerback och hittills har han enbart sett ut som en stor, långsam felinvestering. 

Milos vill spela 4-3-3: jag tror det är ett misstag. En fyrbackslinje är alltför defensiv i sin utgångspunkt när man som MFF ska dominera och ha ett bollinnehav över 60 % i minst 27 av 30 matcher. Det behövs inte fyra försvarare mot en motståndare. Ska några vara offensiva av de fyra är det ytterbackarna men de är a. inte tillräckligt bra offensivt och och b. MFF har redan massor av wingbacks – som dessutom är förhållandevis målfarliga typ Berget istället för Beijmo och Larsson, Rieks och Birmancevic istället för Olsson eller Knudsen. 

Min optimala startelva består av tio eftersom jag tycker MFF saknar en snabb, elak, cynisk och självgod boxspelare. En Rosenberg, eller Colak. 

Dahlin – Nielsen, Hadzikadunic, Olsson – Berget, Peña, AC, Lewicki, Birmancevic –    och IKT. 

Inga målgörare. Kan tänka mig Lewicki i backlinjen istället för Olsson. Då ska väl Toivonen eller Rakip ha den platsen. Fortfarande ingen ren målgörare. Abubakari påminner mest om Ofere som också kunde varva genialitet med hårresande, oförklarliga  missar på ett sätt som fick en att misstänka att det tar lång tid för dem att utvecklas. Det samma kan sägas om Adi Nalic. 

Jag misstänker att MFF köper den sortens forward till sommaren – då kan det vara alltför sent.  

Sammanfattningsvis: MFF gör en mellansäsong, trots serien kanske fyra bästa mittfältare i Lewicki, AC, Peña och Birmancevic.  Milos stannar bara en enda säsong. 


About this entry