Allsvenskan i sammandrag: Omgång 1

Extremt många nickmål – alla vid bortre stolpen. Det beror inte på att det slås fler inlägg utan på att allsvenska ytterbackar ska vara snabba och kunna slå inlägg. Att de också ska kunna försvara och ta en nickduell är inget som prioriteras.

Gamla målskyttsgubbar – alla de där namnen som nämns i diskussionen om flesta mål fram till november fick toffla in en boll. Hypen och myten lever men med undantag för några 35-årigar så är det få eller inga av dem som har kvalité. Hade de kvalité hade de inte spelat i allsvenskan. Jordan Larsson och Sead undantaget även om den senare är mer assistkung än målskytt. Och så kanske han i Sirius som var så usel i IFK Göteborg men faktiskt verkar ha målsinne. Stämmer det försvinner han utomlands i sommar.

Bottenlagen lyfter – Mjällbys seger var lite tursam men både Degerfors och Värnamo imponerade med bra offensivt spel, fantastisk rörelse och mycket vilja. Kan man bibehålla det över 25 omgångar, inte få alltför många skador och illvilliga domare emot sig kommer man klara sig bra. Det skulle betyda att Sundsvall och Helsingborg redan borde planera för Superettan 2023.

Oscar Linnérs bekännelse – en frispråkig, småarrogant svensk målvakt. WOW! Helt unikt. Troligtvis har den f d AIK-aren inspirerats alltför mycket av den tyska målvaktskulturen och tror han kan uttrycka egoistiska känslor som annars bara bra utespelare får lov att vädra i Janteallsvenskan.


About this entry