Våga Rikard!

Det har bara gått 30 sekunder när en IFK Norrköpings forwards får ett friläge. Två sekunder senare är Ari Skulason upphunnen och chansen till en chockstart försvunnen. Det kostar att ha seriens i särklass långsammaste toppforward. När Eid får nästan samma chans (tack vare Levi) fumlar han med mottaget, stannar nästan upp och letar desperat efter passning eftersom han är lika obekväm i situationen som islänningen. När inläggen som höll alltför låg standard kom var där bara Totte  Nyman och tre AIK-are.

Där är problemet. Allt för få offensiva spelare. Och fel spelare. Nyman hade en hyfsad chans, ur dålig vinkel. Ortmark hade en bra som resulterade i en hård bakåtpassning. Okpolo hade bästa möjligheten men mittförsvararen sköt högt, högt över. Lägg till ett par två frisparkar från vänster rakt i famnen på målvakten.  

Skulason är ingen forward och bättre som vänster wingback. Ishaq måste hållas borta från defensiva uppgifter. Han är en ”inre wingback” men han får inte vara alltför nära eget straffområde med bollen. I går drällde han med bollen som sista man och gav AIK en jättechans – som de fumlade bort. Markovic borde starta för att få in en offensiv spelare, mer än Totte Nyman.

Så ännu en OK match, ännu en tränarförlust. Och jag är redan trött på att gnälla. Norrköping presterar bra men resultaten är usla i motståndarnas straffområde – huvudsakligen för att varken Skulason eller någon annan av Kamraterna än Totte Nyman befinner sig där. En klubb som lär ha sagt den kan bli trea kan inte fortsätta göra samma misstag match efter match. För jag menar att det var samma svagheter som orsakade förlusten i går som för en vecka sedan. Målet kommer ifrån att de Brito dribblar inåt på mittplan, förlorar bollen, Dagerstål tvingas göra hörna som AIK gör mål på. Att Oscar Jansson ska våga boxa bort bollen är en annan sak men att på egen planhalva försöka dribbla inåt planen är inte smart. Varför Rikard tycker det är OK vet jag inte.

Lägg till Eids oerhört många dåliga inlägg. Förmodligen har Norling själv fått välja de här två spelarna och det är därför de får så oansvarigt många chanser. Våga Rikard!


About this entry