Lite väl ”mesigt” menar seriens värste crybaby

Nästan alla tränare verkar denna vår skylla sin och lagets oförmåga på domarna. I fall denna ”narrativ” är deras egen eller medias får vara osagt – troligtvis är båda lika glada i att skuldbelasta de som inte kan skälla tillbaka.

Det är fel, fegt och de lär alla få det i röven eftersom gnällande tränare och spelare, som Henrik Rydström, i högsta grad bidragit till den ojämna domarstandarden vi har i dag i allsvenskan. Den är absolut inte lägre än spelarnas, och framförallt inte de allsvenska tränarnas, men visst vore det önskvärt ifall vi kunde få bättre domare. Blott en endasak kan vi vara fullständigt övertygade om – ju mer vi klagar desto sämre blir domarna. Såväl i nästa omgång som nästa säsong.

Gränsen för anständighet och moral går vid Hosam Aiesh. Han är en av seriens största bry babies vid sidan om bland annat Haris Radetinac, Romario och Nabil Bahoui. Alla oerhört duktig fotbollsspelare men också med en utvecklad talang att fall och förvandla sig till offer så fort de får chansen. Aiesh, som jag följt i flera säsonger i Östersund och kanske till och med sett som knatte i Azalea, tycker dessutom att domarna tillåter andra att överfalla honom, utan konsekvenser. När nu han i går efter 1-1 mot Djurgården säger att ”det är lite för mesigt här i Sverige” så ler jag. Ska bli underbart att se Aiesh försöka filma till sig ännu en billig frispark på måndag mot MFF, inte få den och sedan, när han återtagit sig upp på benen efter ett par minuter av akutvård, bara upprepa uttalandet: ”det är lite för mesigt här i Sverige”.

PS Aiesh har aldrig representerat en utländsk klubb så jag vet inte riktigt vad han jämför Sverige med – har han spelat nån försäsongsmatch mot andra skandinaviska lag med en icke-svensk domare?

Lite väl ”mesigt” menar seriens värste crybaby

Nästan alla tränare verkar denna vår skylla sin och lagets oförmåga på domarna. I fall denna ”narrativ” är deras egen eller medias får vara osagt – troligtvis är båda lika glada i att skuldbelasta de som inte kan svara och skälla tillbaka.

Det är fel, fegt och de lär alla få det i röven eftersom gnällande tränare och spelare, som Rydström, bidragit till den ojämna domarstandaden vi har i dag i allsvenskan. Den är absolut inte lägre än spelarnas, och framförallt inte de allsvenska tränarnas, men det vore önskvärt ifall vi kunde få bättre domare.

Gränsen för anständighet och moral går vid Hosam Aiesh. Han är en av seriens största bry babies vid sidan om bland annat Haris Radetinac, Romario och Nabil Bahoui. Alla oerhört duktig fotbollsspelare men också med en tendens att fall och förvandla sig till offer så fort de får chansen. Aiesh, som jag följt i flera säsonger i Östersund och kanske till och med sett som knatte i Azalea, tycker dessutom att domarna tillåter andra att överfalla honom, utan konsekvenser. När nu han i går efter 1-1 mot Djurgården säger att ”det är lite för mesigt här i Sverige” så ler jag. Ska bli underbart att se Aiesh försöka filma till sig ännu en billig frispark på måndag mot MFF, inte få den och sedan, när han återtagit sig upp på benen efter ett par minuter av akutvård, bara upprepa uttalandet: ”det är lite för mesigt här i Sverige”.

PS Aiesh har aldrig representerat en utländsk klubb så jag vet inte riktigt vad han jämför Sverige med – har han spelat nån försäsongsmatch mot andra skandinaviska lag med en icke-svensk domare? Däremot är jag fullständigt övertygad om att hans teatraliska uppträdande, gnäll, självbild och offermentalitet stoppat utländska klubbar från att värva honom.


About this entry