Malmö FF: s konstgrässpelare

Värnamo, på dålig naturgräsplan i skuggan av den Stora skogen. Liksom i premiären mot Blåvitt var de utmärkt organiserade. Pressade bra, försvarade lågt och effektivt. Gav inte bort en enda meter eller boll.  Ska de stanna i allsvenskan krävs dock att Antonsson börjar göra mål vilket jag är ytterst tveksam till.  Kommer de bli seriens mest kryssande lag?

Flera MFF-are verkade aldrig ha spelat på en halvdålig aprilplan förr. Rakip och Erik Larsson hade fyra, fem felpass på varje passning som nådde rätt adress. Och de förmådde inte heller anpassa sitt spel till omständigheterna. Larsson räddades dessutom flera gånger av den underbara namnen Hugo – 17-åringen ser i sitt tredje, fjärde inhopp redan ut som om han gjort 200 allsvenska matcher. Isak Kiese Thelin och Birmancevic tillhörde också de som aldrig tog sig ur skuggan. Hade IKT ett enda avslut – vann han en enda luftduell? Han såg ut som ett lövträd i en tallskog. Att han inte kan springa i djupled förstår jag men det är just i sådana här matcher som MFF ska kunna lyfta in bollar i straffområdet och så ska han skapa något. Toivonen åstadkom tre gånger så mycket på en halvlek som IKT gjorde på sina faktiskt ganska genanta 82 minuter. 0-0 var ytterst rättvist och mycket tråkigt. Matchens enda behållning var faktiskt Värnamos organisation, Hugo Larssons inhopp samt MFF-supportrarnas antal och uppförande.

Ps Nalics bakre korsband i högerknäet är sannolikt av. I det ögonblick han har hela tyngden på högerbenet får han en tackling snett bakifrån och foten fastnar i den del av gräsmattan som assisterande fått till skänks och som var än sämre än gräset på andra sidan linjen. Liknade min egen skada från anno dazumal. OK, måste inte vara helt av och det gör egentligen inte speciellt ont men synen och känslan av att se knäet vika sig åt fel håll skapar en chock som tar sig uttryck i skrik. Så efter en minut eller två upptäcker man att det faktiskt inte gör ont – knäet är bara så äckligt instabilt. Håller tummarna för dig Adi!


About this entry