Poya kan rädda allsvensk plats

Drömmer om att Helsingborgs IF skaffar sig en riktig tränare så de kan stanna i allsvenskan. Tyvärr krävs det nog en fyra, fem ytterligare förluster innan poletten trillar ned, att Granen och ledningen fattar att Jörgen Lennartsson är en pinsam parentes på Olympia. Detta tränartrauma blir inte bättre av att media (Dubbel-Anders i Discovery) tokhyllar HIF efter en hemmamatch ( Elfsborg) de borde förlorat och ser en medveten taktik utkristalliseras när en sådan inte finns. Jo den finns säkert, på pappret men den syns inte på planen.

Samtidigt står en av landets bästa, och yngsta, elittränare snart utan både koner, pärm och jobb. 36-årige Poya Asbaghi kommer få sparken av Barnsleys svenska ägare nu när de försvinner ned i den fotbollsmässiga kolkällare League One utgör. En god pedagog, klok taktiker, modig fritänkare, talangutvecklare och numera även med internationell erfarenhet. Men det krävs alltså ett gäng förluster för att den framtidsvisionen ska realiseras.


About this entry