Bokmässa och mållösa Malmö

Aldrig någonsin har jag varit så lycklig över en Eintracht Frankfurt-seger som idag. På bokmässorna på 1990-talet brukade jag försöka taijma fotbollen med den och en regnig lördagseftermiddag i början av oktober sket jag i all litteratur och stod bland 5000 andra Pauli-fans och sjöng texter jag inte riktigt begrep allting av. Och rasslade med nyckelknippan. På en jättelik stadion utan tak, men med löparbanor, halvvägs till flygplatsen.

Min glädje kommer sig enbart av den antipati jag känner för den hatiska, pro-brittiska, hardcore-kristna sportwashing-klubben i Glasgow som förlorade (Europa Conference-finalen). Inte enbart i går utan även i höstas, mot Malmö FF (i en annan turnering). Det var en på alla sätt fantastisk match, speciellt efter det att MFF:s ”olaga” spelare Bonke Innocent blivit utvisad.  

Colak gjorde två mål. Birmancevic var världsklass. Idag har Malmö FF spelat nio allsvenska matcher och endast åstadkommit åtta mål – utan Colak men med Birmacevic fast denne ibland är skadad, ibland har ont i magen och hela tiden uppträder utan självförtroende.   

Förra året gjorde MFF 18 mål på sina första nio allsvenska matcher. Colak har spelat 15 av 24 matcher för sin nygamla grekiska klubb, de flesta som inhoppare. Han har gjort två mål.

Pauli ledde länge den tyska andradivisionen men tappade allt i april och maj. De slutade femma, Hamburger SV spurtade och tog tredjeplatsen som innebär kval.

Celtic vann den skotska ligan före Rangers. I sommar kommer jag besöka Dresden. Så kan det gå!


About this entry