Smärta och befrielse

Efter en helt OK första halvlek på Olympia föll HIF ihop. Totalt. Befrielsen över ven der Hurks förlorade svendom den här säsongen ersattes av smärta. När Värnamo kvitterade efter 68 minuter var det ingen som kunde ta tag i det och rädslan fortplantades genom hela laget. Överraskande inbytte Adam Kaieds arrogans orsakade kvitteringen och sedan gjorde han inget rätt över huvud taget. Inom loppet av tio minuter fixade Värnamo (och en ovanligt bra Marcus Antonsson) ytterligare två mål och hade bud på ytterligare två men Lindegaard räddade. Sedan kastade Lennartsson in Karjalainen…

Charlie Weberg var äntligen petad men det hjälpte inte. Kanske hade hans utmärkta passningsfot lett till fler mål i första? 1-4 säger inte så mycket om gästerna men mer om hur labilt och osäkert HIF är och har varit ända sedan förra hösten. Det är lite chokande att klubben blundat för de uppenbara bristerna så länge. 1-4 innebär troligtvis att klubben åker ur allsvenskan om inget omvälvande görs. Jag skrev om min tveksam till Granens kapacitet som sportchef redan då det blev känt i samband med VM 2018. Han har gått ”all in” på Lennartsson och fel har adderats till fel. Den smärta jag känner efter att ha sett ett bra HIF första 45 falla ihop, blandas med befrielsen att det nu väl måste vara uppenbart för alla, även för Granen att Lennartsson inte ska vara tränare i HIF? Efter att ha skrikit mig hes i ett år tänker jag att nu måste väl fler reagera, nu när även resultaten är lika usla som prestationerna?

Samtidigt tänker jag att en elitklubb som stirrar så blint på resultaten är dömd att misslyckas. Att det är en alltför stor skillnad mellan bilden av vårt stolta Helsingborgs IF och verkligheten. Ungefär som om den stora publikens resultatdrivna betyg drev en hel förening?    

Å ena sidan är tre veckor väldigt kort starttid för en ny sportchef. Å andra sidan förutsätter jag att Granen scoutat alternativa tränare hela vårsäsongen och har ett namn klart redan nu. Eller? Så om den nye tränaren lyckas kanske Granen borde vara kvar. Annars krävs en rejäl makeover av Helsingborgs IF och dessa 7, 8 tappade säsonger sedan man anställde en annan gammal nostalgitripp till tränare:  Henrik Larsson.  


About this entry