Norling får bestämma sig: inlägg eller inkontinens?

Norrköping förlorade inte för att Jeppe Andersen skulle ha ett gult istället för assist. Hammarby vann inte för att Oscar Jansson reagerade sent på de båda wobblande kanonskotten strax över huvudet på honom.

Norrköping förlorade för att Rikard Norling inte kan bestämma sig. Har man nu värvat två wingbacks så får man väl spela så, offensivt med många inlägg. Man ska inte spela defensivt med ”en-nära-fembacks-linje” när de båda spelarna på kanterna lider av defensiv inkontinens.

Motståndartränaren Cifuentes hade sett Norrköping svagheter och anföll konsekvent på kanterna. Man isolerade de utan-boll-handikappade nyförvärven, lekte bort dem och drog sig sedan ned mot kortlinjen och slog farliga inlägg.

Vid 1-0 stöter Ekpolo och Eid förstår alltför sent att man faktiskt m å s t e följa med sin gubbe i den svenska högstadivisionen. Inte stanna av och sedan försöka löpa ifatt, två meter bakom. Även i övrigt var Eid värdelös. Vilket är OK, han gjorde säkert sitt bästa, det är inte hans fel att han spelar.

De Brito – orkar bara inte skriva mer om brassen eftersom jag gjort det från hans första allsvenska match. Han håller inte på den här nivån. Det borde Norling fatta. Ifall inte Norling fattar – vad tycker han om en spelare som sinkar och maskar ett byte när egna laget ligger under 2-0?  Det är ju genant – för klubben att spelare med den attityden får dra på sig den tröjan.

Ifall Norrköping spelar efter sina resurser och anpassar laguttagningen till verkligheten och inte till den romantiska karta tränaren bär på i bakhuvudet bör Norrköping kanske vinna mot Elfsborg. Kanske. För det gäller att vinna mittfältet, med fyra eller fem taktiskt skolade spelare – mot Norrköping var det kapitulation där direkt från avspark.


About this entry