Kostar Oscar Linnér Giffarna en allsvensk plats?

En annan Oscar (Jansson) verkar ha gjort det OK i 87 minuter mot Blåvitt. Sedan släpper han en dålig retur som Marcus Berg rakar in och sedan upprepas exakt samma sak två minuter senare. I 25-åringens andra allsvenska match.

Han var fjärdemålvakt i den klubb vars målvaktsproblem är självförvållande och troligtvis kostar dem allsvenskt kontrakt.

Jansson petade unge Mohlin som släppte in 13 bollar på fyra matcher. 19-åringen tvingades in när Andreas Andersson skadade sig och egentligen borde Oscar Linnér stått.  

Förre AIK-aren kritiserade i ganska oförargliga ordalag målvaktspolicyn i Giffarna efter att Andersson släppt in nio på de första tre matcherna. Medan Linnér var värvad för att vara förstemålvakt men inte lyckats övertyga tränarstaben.

Att avskeda honom var väldigt märkligt. Ville de spara pengar? Tyckte de att han var alltför dålig eller finns det något annat bakom affären? Det officiella skälet håller inte – du måste kunna låta en petad göra en lite oansvarig kommentar utan att man river kontraktet. Det var ett korkat uttalande men samtidigt en bagatell. Jag är övertygad om att Giffarna av olika anledningar ville göra sig av med Linnér och här såg de chansen. Nu får de betala priset.

Blir spännande att se hur Giffarna agerar under sommaruppehållet. Är Andreas Andersson tillbaka då?


About this entry