”Like-ar” Nations League

Kanske ska jag skylla på fotbollsabstinens, eller åldern, eller hyfsade produktioner av Viasat. För jag måste medge att jag konverterat: länge var ”vänskapshelvetet” en arg emoj – börjar nu gilla den här eftersäsongs-turneringen. Första åren var skit men nu börjar formen fastna. Spelarna gör ett trovärdigt intryck. De flesta matcher betyder något och det har varit överraskande bra fotboll.

Ja med ett undantag – Frankrike och Didier Deschamp verkar som vanligt ha svårt med lagmoral och sånt. Så många bra spelare, så dåliga. Min förklaring är och har alltid varit usel coachning. Att Deschamp helt enkelt är en dålig ledare. För ett gäng makalösa lirare. I båda sina matcher har man tagit ledningen, lagt laget i friläge och sedan gett bort fem poäng. Men så länge man vinner VM då och då…

Det andra laget som svikit är förstås Sverige men skit samma. Tror Serbien leker ut oss och lika ledsamt blir det på Ullevål. Varefter Janne inser att klockan är slagen, dags att gå.

Men generellt: bra fotboll, emellanåt högt tempo och ibland utmärkt inramning. Som Tyskland-England i går. Och Kroatien-Frankrike. Hoppar kvällens match men ser fram emot att se ytterligare två, tre bra matcher.

PS För mig känns Alexander Milosevic lika trovärdig som Jimmie Åkesson.   


About this entry