Så slutar allsvenskan 2022/ H-lagen håller inte!

Häcken utan Jeremejeff och en rätt svag bänk och backlinje tror jag inte orkar. Hammarby har också en svag defensiv bänk. Tror mer på att Djurgården får ihop det – ifall de nu inte också tappar spelare. När Ekdal äntligen fick debutera hos Janne kommer han växa ytterligare. Seriens bäste målvakt, och en massa snabba forwards att välja mellan, plus en stor lite otymplig landsorts-tank kan mycket väl räcka för guld. Haksabanovich har enorm potential, i fall han får visa det men kanske är hans usla vårsäsong orsakat av klubben och tränarna?  Och då får Djurgården inte heller ihop det andra utan rasar och byter tillslut tränare efter säsongen.  

AIK kommer säkert vara med i toppen – kommer Guidetti leverera? Förra gången han spelade i allsvenskan, i BP, var han extremt lovande och sedan har hans hybris hållit honom borta från nästa steg. Knappast troligt att han hittar tillbaka i AK men samtidigt kan det vara den här miljön som gör att han faktiskt blir en bättre spelare. Tror detta avgör AIK:s guldchanser. Eller de långsamma mittbackarna. Så länge AIK kan krympa ytor är de i guldklass. När ytorna uppstår är de ytterst sårbara. Samtidigt är Nordfeldt seriens näst bäste målvakt.

Om MFF har jag skrivit en separat text. Elfsborg blir som vanligt en OK höst men även där är mittbackarna problemet. IFK Norrköping är också ett sexa-åtta lag ifall man inte gör en sensationell värvning som kan avlasta den ende riktige målskytten Nyman på topp.

Sedan finns det en massa nedre halvan lag och två avstigningskandidater i ”utkants-allsvenskarna” Giffarna och Degerfors. H-laget från Sundets Pärla lär inte bli så mycket bättre med Løper – han är överskattad nu dessutom väldigt haussad som frälsare. Han är en ytter av hygglig allsvensk klass som har en bra attityd. Kanske borde han spela mer centralt så HIF får bättre fart på djupledsspelet?

HIF största problem är mittbackarna –blir spännande att hur klubben har löst det till i morgon måndag mot MFF.  På samma sätt som De Britos allvarliga skada blir lyckosam för Norrköpings spel kommer HIF utan den extremt långsamma, närmast bollklumpige Ejupi bli bättre utan. Det var troligtvis också därför han försvann – han fick reda på att han inte var tänkt som startspelare i sommarens och höstens HIF.

Hoppas och tror HIF klarar sig till kval. Medan Djurgården, eller MFF, vinner allsvenskan.

Så slutar allsvenskan 2022/ H-lagen håller inte!

Häcken utan Jeremejeff och en rätt svag bänk och backlinje tror jag inte orkar. Hammarby har också en svag defensiv bänk. Tror mer på att Djurgården får ihop det – ifall de nu inte också tappar spelare. När Ekdal äntligen fick debutera hos Janne kommer han växa ytterligare. Seriens bäste målvakt, och en massa snabba forwards att välja mellan, plus en stor lite otymplig landsorts-tank kan mycket väl räcka för guld. Haksabanovich har enorm potential, i fall han får visa det men kanske är hans usla vårsäsong orsakat av klubben och tränarna?  Och då får Djurgården inte heller ihop det andra utan rasar och byter tillslut tränare efter säsongen.  

AIK kommer säkert vara med i toppen – kommer Guidetti leverera? Förra gången han spelade i allsvenskan, i BP, var han extremt lovande och sedan har hans hybris hållit honom borta från nästa steg. Knappast troligt att han hittar tillbaka i AK men samtidigt kan det vara den här miljön som gör att han faktiskt blir en bättre spelare. Tror detta avgör AIK:s guldchanser. Eller de långsamma mittbackarna. Så länge AIK kan krympa ytor är de i guldklass. När ytorna uppstår är de ytterst sårbara. Samtidigt är Nordfeldt seriens näst bäste målvakt.

Om MFF har jag skrivit en separat text. Elfsborg blir som vanligt en OK höst men även där är mittbackarna problemet. IFK Norrköping är också ett sexa-åtta lag ifall man inte gör en sensationell värvning som kan avlasta den ende riktige målskytten Nyman på topp.

Sedan finns det en massa nedre halvan lag och två avstigningskandidater i ”utkants-allsvenskarna” Giffarna och Degerfors. H-laget från Sundets Pärla lär inte bli så mycket bättre med Loeper – han är överskattad, nu dessutom väldigt haussad som frälsare. Han är en ytter av hygglig allsvensk klass som har en bra attityd oc hett alltför stort ego. Kanske borde han spela mer centralt så HIF får bättre fart på djupledsspelet?

HIF största problem är mittbackarna –blir spännande att hur klubben har löst det till i morgon måndag mot MFF.  På samma sätt som De Britos allvarliga skada blir lyckosam för Norrköpings spel kommer HIF utan den extremt långsamma, närmast bollklumpige Ejupi bli bättre utan. Det var troligtvis också därför han försvann – han fick reda på att han inte var tänkt som startspelare i sommarens och höstens HIF.

Hoppas och tror HIF klarar sig till kval. Men H22 har varit ett fiasko. En kvarts miljard i Inre Hamnen, hittills. Medan Djurgården, eller MFF, vinner allsvenskan.


About this entry