MFF och tystnadskulturen

I morgon kväll spelas säsongens viktigaste match, än så länge. Ja, näst cupfinalen förstås. Kollar som vanligt på ”matchen.se” men där existerar inte Zalgiris-MFF i CL:s andra kvalrunda.

Tänker ”semestervikarier utan koll” och går i stället in på MFF:s egen sida för de måste väl i så fall streama det själva – inte jättemånga himmelsblå supportrar tar den långa, oglamorösa resan till Litauen där man dessutom möter den blodiga misär Putin sprider.

Men nej. Inget där heller. Malmö FF satsar stora belopp på egen kommunikation men på nyheter kan de inte ens lägga ut en liten text om man kan, eller inte kan se, årets näst viktigaste match.  

Jättekonstigt, tycker jag. Kanske är detta uppenbart för flertalet supportrar men inte för mig och inte för många andra. Där är sex texter med anknytning till IFK Norrköping- MFF i lördags så varför inte alls berätta om eventuell streaming, inte ens 36 timmar före avspark?

Det naturliga (alldeles speciellt ett företag/förening som satsar så mycket på att binda upp trogna kunder) hade varit att dels berätta var man kunde följa matchen, i någon form, och dels berätta om hur man tänker bevaka det i text, poddar, egna streamade studiosamtal e t c. Men nada!


About this entry