Nya IFK utspelade av Malmös reservlag

Det var en match som pågick en knapp timme. Under vilket bortalaget, med tre helt nya veckogamla spelare, var löjligt överlägsna de som enligt sportchefen ska tillhöra topp tre i allsvenskan.

Ekpolos misstag var inte hans enda men 1-0 ska naturligtvis även Maic Sema lastas för. Han löper med målskytten Zeidan men stannar upp fem meter utanför straffområdet. Att inte ta hemjobbet fullt ut efter nio minuter antyder att man inte är startspelare i den här serien. Och det har ju inte Sema varit sedan han spelade toppforward i Giffarna för fem år sedan. Hur många rätt hade han på 60 minuter?

Berget skulle gjort 2-0 på halvlekens sista touch men nickade stående och omarkerad rakt på Oscar Jansson. Isak Kiese Thelins riktiga 2-0 ska Oscar Jansson ta. Från den vinkeln. Jansson ska göra en benparad men tror han ska hinna ”kollapsa” och bollen går insida armbåge in. Så var matchen avgjort och MFF spelade på resultat. Alltså fick IFK en målchans men endast för att MFF slappnade av. Det var märkligt att inte IFK bättre kunde utnyttja det faktum att tre MFF-spelare ofta låg helt fel i försvaret.

Ekpolo fick chansen efter 63 minuter men gjorde exakt samma sak som han gjort med alla identiska lägen under säsongen. Sköt högt, högt över från fyra, fem meter!

IFK hade inte ett enda avslut i första halvlek. Första avslutet av Levi efter 50:02. Tre meter över från 23 meter. Maic Sema och Salimovic var riktigt, riktigt dåliga. Inte ens nära allsvensk klass.

MFF hade fyra, kanske fem startspelare. Ställde upp 4-4-2 fast Ceesay har ju aldrig varit forward och framförallt inte avslutare. Hade två utmärkta chanser som han inte lyckades förvalta utan fick felträff båda gångerna. Han har samma egenskaper som Berget men är inte lika hård i kroppen. Ceesay är höger wingback vilket betyder att man spelar 3-5-2 och då är det ju dags för Larsson och Beijmo att flytta – ifall de vill spela mer än mot bottenlagen i allsvenskan. Beijmo låg också ofta fel defensivt. Borde kanske återvända till Djurgården?

Siby är en spännande spelare eftersom han är så ung, snabb och lång. En dålig vänsterfot och några rätt allvarliga felbeslut första tio. Han har dessutom en övertro på sin passningsförmåga. Men defensivt kommer han bli bra om ett år och vara den balansspelare som MFF saknar när Lewicki är borta och som Rakip inte är tillräckligt bra att för. Hade för övrigt ett väldigt olyckligt inhopp – helt enkelt väldigt fel på det mesta.

Zeidan – trivs bra när han får så stora ytor men också bra på att komma felvänd och skarva. Men startspelare- nja? Tror inte det men Nanasi borde nog lånas ut nu.

Shabani – väldigt enfotad. Vill ha mer boll men tvingades nu vara mer defensiv yttermittfältare. Inte hans grej. Anton Larsson – OK. Marco Lund-klass. Men lite större potential. Han och andra godkända IFK-are var Oscar, Linus och Levi. Nyman försökte men var väldigt isolerad. Resten väldigt klart underbetyg. Kan verkligen Jakob Ortmark ensam lyfta Norrköping?

Tror inte på mer än en poäng i dubbelmötet mot Blåvitt, måste bli tre hemma mot Degerfors och sedan väntar tre matcher som absolut ser ut som noll poäng, för nya Norrköping. Kan bli tufft ifall någon av de tre predestinerade bottenlagen börjar vinna lite.   


About this entry