Vem är överraskad (förutom SDS)?

Efter att MFF förlorat 1-0 mot en av de allra sämsta mästarlagen i Europa skummar jag texterna i Sydsvenskan. Det är ju inte förlusten i sig som är det stora problemet utan att det faktum ett större nederlag hade varit mest rättvist. Att döma av mina vänners fb-analyser så var litauerna närmare 3-0 än MFF en kvittering.

Efter att varit nära att åka ut på Island – vem är förvånad?

Enligt SDS hade ju MFF visat fin form i Norrköping eftersom man vann, och vann borta för första gången på flera säsonger.

Fast i fall man verkligen såg den matchen var det inte svårt att konstatera att MFF skapade få chanser och inte spelade speciellt bra mot ett lag som var riktigt, riktigt dåligt. Med tre helt nya spelare kan man inte begära att samspel och organisation fungerar. Inte heller kan man dissa en passningsspelare efter andra matchen. Men kan förstås också fråga sig varför Zeidan får spela när det är så uppenbart att han inte kan lära sig alla lagkamraters löpning och rörelsemönster på tio dagar. Det tar tid att acklimatisera sig. Det var därför jag skrev att de tre nyförvärven kan bli bra och kanske startspelare – till hösten. Inte nu.

SDS skriver också att bollen inte ville in. Men exakt vilka spelare är det som ska göra målen? Isak Kiese Thelin har aldrig varit en avslutare – trots att han gjorde många mål i arabvärlden. Samma tidning har ju haussat Abubakari och Patriot så fort de gjort ett mål. Det är på den nivån expertisen rör sig. Tror man fortfarande att det bara är otur och missflyt som gör att MFF inte kan göra mål?

Andra saker som jag finner anmärkningsvärda.

Felix Beijmo var sämste MFF-are i Norrköping. Ändå fick han starta i kväll. Och varför en fyrbackslinje? Enligt SDS fotbollsexpert spelade man 4-3-3. Gjorde man verkligen det och var det inte lite väl offensivt? 4-3-3 låter faktiskt helt galet med tanke på omständigheterna men jag måste ju lita på SDS:s expert – man är ju ändå expert, på SDS.

Naturligtvis kan MFF vända det här. Problemet är att det inte finns något positivt att hoppas på. MFF har spelet under sina vanliga förmåga och under sin potential ända sedan Milos kom. MFF har inte heller sett svagheterna i tid utan gått runt på en stor men obalanserad trupp. Det behöver inte vara Milos fel men jag hittar inga stora positiva saker under våren som får mig att börja hoppas på en vändning. Allra minst det faktum att MFF:s trupp i ögonblicket består av 3 målvakter, 10 backar, 16 mittfältare och 3 forwards.

.


About this entry