Synsk eller bara cynisk?

Min kärlek till MFF är som alla andra intima relationer. Den har sina upp- och nersidor. Just för tillfället föreligger en omfattande utvecklingspotential.

Ett dygn efter att jag skrev att Nanasi borde lånas ut försvinner han till Kalmar. Samma sak borde ske med Chalus. Vad gäller kvalité är han i bästa fall MFF:s sjätte mittback, har säkert en astronomisk lön och ett kontrakt som löper inte enbart över 2022 utan även nästa säsong, och nästnästa och nästnästnästa. 1 januari 2026 slipper MFF betala mer lön åt honom. Han är ännu en ”Romain Gall-värvning”. En undermålig spelare som ges groteskt långt kontrakt och därefter vägrar lämna MFF eftersom ingen någonsin kommer erbjuda en så generös lön igen. Det finns fler fall – men de är utlånade. Säsongen efter säsong. När sånt här sker, och upprepas, tänker man att MFF är en klubb med lite väl mycket pengar – för sitt eget bästa. Eller?

Det finns fler av de 16 mittfältarna i A-lagstruppen som borde få speltid – i en annan klubb. Samuel Adrian är enligt hemsidan kvar. Inte heller Patriot Seidju kommer inte få många minuter framöver. Hugo Larsson borde få det men då är det ingen mening att ha kvar Erdal Rakip eftersom han blir sjunde innermittfältare. En elitdriven fotbollsklubb ska inte ha behov av en 26-årig sjunde innermittfältare. Så är det bara.

Eftersom jag utgår ifrån att MFF spelar 3-5-2 (eller 4-3-3) i allsvenskan och 5-3-2 då man behöver försvara ute i Europa så är det en lyx att ha 4 ytterbackar och fyra yttermittfältare. Det är i princip åtta spelare som borde konkurrera om två wingbacks-positioner (som alltså blir lite lägre ute i Europa).  

Klubbens forward består i dag av en korsbandsskadad, rätt medioker semitalang, en 36-årig offensiv, skadebenägen mittfältare som ogillar konstgräs plus en 30-årig lite orörlig och trög targetspelare utan riktigt målsinne. Är det verkligen någon som undrar över varför MFF gör så få mål år 2022, ja mer än SDS:s experter?

Jag gillar MFF:s nyförvärv. MEN. Där är fortfarande ingen måltjuv och boxspelare av de 32 i A-lagstruppen som inte är utlånade. Och. Jag har riktigt, riktigt svårt med att förstå varför det är så och så har varit sedan MFF vägrade köpa loss Colak för en summa som i sammanhanget (risken för att åka ur Europa och inte vinna allsvenskt guld) är ”fickpengar”.


About this entry