En förlust framåt

Två enskilda tabbar i eget straffområde. Blåvitt högg. Det räckte mot ett osynkat IFK Norrköping. Levi stod stilla och tittade boll istället för att markera Thern. Jansson var alltför ivrig och stressad. Borde stannat och låtit Linus nicka bak till honom. Så vann Micke Stahre: som vanligt taffligt och orättvist.  

Hamn gjorde en snygg räddning på Ekpolos bredsida. Levi borde gjort bättre än att skjuta rakt på målvakten som naturligtvis fick upp en näve eftersom skottet kom mot näven.

Levi hade inte sin bästa kväll. Ortmarks comeback var verkligen inte hundra. Shabani var knappt involverad i spelet och när han nån enstaka gång var det överdrev han dribblandet som om han ville kompensera för att IFK bara anföll till höger. Varför Salihovic fick komma in vet jag inte – bra var han inte. Försökte spelade på en nivå han inte har teknik och erfarenhet för. Såg nästan lite arrogant ut när han slog bort tredje bollen i rad.  

Det positiva var att IFK inte släppte till chanser. Jansson hade en lugn kväll. Till och med Argardius var OK defensivt och offensivt hämmades han av att Shabani inte hittade sin roll. Eller position. Sprang och gömde sig. Svårt att spela med en sådan lagkamrat.

Det blir bättre. IFK Norrköping ser plötsligt OK ut med två duktiga, unga islänningar. De springer rätt och mycket. De är oerhört bekväma med boll och har en härlig attityd. Ungefär som Skulason när han var ung i Giffarna. Att han och Ortmark utgör basen i den triangeln när Sigurdsson är spetsen kommer bli utmärkt.

Kändes framför skärmen som om IFK kommer spela en variant på Jannes gamla patenterade 3-4-2-1 vad det lider. Kan bli 2-5-2-1. Frågan är hur mycket IFK kommer lida innan dess. Går integrationen snabbt kan det bli en trea redan i returen. Men. De kommande matcherna är svåra. Ja, det ska bli en trea mot Degerfors hemma och minst en pinne mot Varberg borta men mot Malmö. Hammarby, AIK och ett i form varande Elfsborg (de borde vunnit 5-1 i Kalmar i går) är det troligen noll poäng. Ja, AIK hemma kan även ge en poäng. Blir det förluster är det kris. Oavsett hur bra IFK har möjlighet att spela då.

Blir inte lugnare av Anes och Vedrans coachande. Eller att den lite omdömeslöse Tony Martinsson fortfarande är kvar som sportchef. Att låta Shabani starta och Salihovic komma in vittnar om oerfarenhet, eller bara dålig känsla.  Samtidigt känns de nya spelarna så bra och att det kan bli en riktigt stark startelva. Problemet är att den måste börja göra mål, och vinna långt före oktober.        

      


About this entry