Sverige var bättre

Sverige var det klart bästa laget i semifinalen mot England. Fram till ledningsmålet. Stina Blackstenius skulle, omarkerad, bara nicka bollen i tomt mål men träffade ribbans överkant. Där var flera chanser men Sverige är inte effektiva. Skrev det efter kvarten – Sveriges problem är dålig effektivitet och dålig nickteknik.

England gjorde mål på första riktiga chansen. Det svenska vänsterförsvaret missade att markera och så stod det 1-0 och matchen var nästan avgjord. Jag kom i alla fall inte ut efter halvlek och det gjorde visst inte heller Sverige. Men att ingen spelare får mer än två i betyg och hela fem får underkänt i Fotbollskanalen – det tycker jag låter som om sportjournalisterna är dåliga förlorare. Första halvlek måste var den bästa Sverige spelat på väldigt låg tid, kanske den bästa halvleken genom tiderna.

Heja Tyskland!  

PS Tack TV4 för att jag slapp höra Chris Härenstam.


About this entry